Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Louis Naeyaert en Jonie Vanhoutte winnen Sporkin kwarttriatlon Veurne
In 2019 won Louis Naeyaert de kwarttriatlon van Veurne (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Louis Naeyaert en Jonie Vanhoutte winnen Sporkin kwarttriatlon Veurne

Louis Naeyaert en Jonie Vanhoutte hebben de tweede editie van de Sporkin kwarttriatlon van Veurne gewonnen, de eerste triatlon van het seizoen in open water. Naeyaert rekende met titelverdediger Pamphiel Pareyn af in de slotfase van het lopen. Joni Vanhoutte klopte Frauke Timmerman en Lore Vanclooster.

Zwemmen in 13,7 graden

Het koude water van 13,7 graden en een enorme wind tijdens de 42 km fietsen doorheen De Moeren maakte er een enorm zware wedstrijd van. Pamphiel Pareyn slaagde er deze keer niet in om heel ver weg te rijden van de concurrentie. Louis Naeyaert, Wouter Vander Mast en Arne Devliegher volgden op iets meer dan een minuut.

Naeyaert loopt voorbij Pareyn

Ronde na ronde liep Louis Naeyaert in op Pamphiel en even na halfweg in de 10 km lopen pakte de LTTD Oilservice-atleet de leiding over. Louis haalde het in 1u57’12. Iets meer dan een minuut later werd Pamphiel Pareyn tweede voor Wouter Vander Mast die met een versnelling in de slotronde nog voorbij ging aan Arne Devliegher, die voor eigen volk knap vierde werd.

De top-3 bij de vrouwen in Veurne met Frauke, Jonie en Lore (foto: 3athlon.be)

Sterke Jonie Vanhoutte

Bij de vrouwen stond titelverdedigster Charlotte Deldaele niet aan de start. Zij koos voor het testevent van de Belgian Hammers en deed het daar uitstekend met de snelste tijd en dus een mogelijke carriere bij onze nationale Mixed Team Relay ploeg. Haar ploeggenote Jonie Vanhoutte kwam ongeveer samen met Frauke Timmerman en Lore Vanclooster uit het water na 1200 meter zwemmen.

Op de fiets nam Jonie definitief afscheid van haar medekoploopsters. Bij het begin van de 10 km lopen bedroeg het verschil 1’35 en dat werd gaandeweg alleen maar groter. Jonie Vanhoutte won vlot in 2u17’47 voor Frauke Timmerman, die net als haar Pamphiel tweede werd. Lore Vanclooster pakte de derde plaats.

Jonie “Grootste zege ooit”

Jonie Vanhoutte had het zelf niet verwacht. “Dit had ik niet zien aankomen, maar het ging goed,” vertelde Jonie. “Dit is wel mijn grootste zege ooit.” Voor Jonie was het meteen de tweede seizoenszege na haar winst in de Veloopzwem in De Haan.

Louis “Hoop op nog zeges”

Louis Naeyaert was ook in de wolken. “Het was enorm zwaar, maar heel wat familie en vrienden zijn van de streek en hebben mij enorm aangemoedigd. Ik heb de hele winter hard gewerkt aan mijn fietsen en dat heeft hier zijn vruchten afgeworpen. Maar het was bijzonder lastig met de wind. Ik ben wel supertevreden met mijn overwinning. Ik hoop dat er nu nog een paar mogen volgen,” aldus Louis.

Pamphiel, Louis en Wouter als 1, 2 en 3 in Veurne (foto: 3athlon.be)

Pamphiel “Aan basis gewerkt”

Pamphiel Pareyn had vrede met de tweede plaats. “Vandaag was er eentje beter, daar kan ik mee leven. Vorig jaar had ik hier mijn piekwedstrijd van gemaakt voor eigen volk. Maar nu train ik bij Pieter Timmermans en zijn we vooral aan de basis aan het werken geweest zowel in het zwemmen als in het fietsen en het lopen. En dat voelde ik vandaag wel, maar mijn piekmomenten gaan nog komen,” aldus Pamphiel.