Amber Rombaut op podium van Volcano Triathlon in Lanzarote
Amer Rombaut rechts naast winnares Lucy Charles (foto: Volcano Triathlon)
Nieuws

In Lanzarote is triatlete Amber Rombaut knap derde geworden op de internationale Volcano Triathlon achter vice-wereldkampioene Ironman Lucy Charles en de Nederlandse Tessa Kortekaas. Bij de mannen pakte Filip Van Craenenbroeck de zevende plaats. Er deden nog een zestal aantal andere Belgische triatleten mee die in Club La Santa op stage zijn en dat leverde nog extra podiumplaatsen op bij de age groupers.

Lucy Charles van start tot finish

Dat Lucy Charles van start tot finish aan de leiding zou gaan, stond in de sterren geschreven. De Britse topper pakte in het zwemmen al twee minuten op Amber Rombaut. De triatlete van het ITZU Tri Team kwam als tweede uit het water maar op het heuvelachtige parcours zag ze in de 40 km fietsen de Nederlandse Tessa Kortekaas voorbij komen. Lucy Charles werd niet meer bedreigd en won vlot in 2u05’12. Tessa Kortekaas pakte in 2u10’43 de tweede plaats. Amber liep nog sterk en hield de derde plaats vast in 2u14’12.

“Goed hersteld van 70.3 Marbella”

Voor Amber Rombaut is de Volcano Triathlon altijd een speciale wedstrijd, want op de erelijst prijkt de naam van haar mama Francoise Wellekens als oud-winnares. “Ik ben hier natuurlijk super blij mee, want grote namen Lucy Charles en Tessa Kortekaas stonden ook aan de start,” vertelt Amber. “Een week na mijn eerste 70.3 in Marbella (waar Amber tweede werd in haar age group – redactie) was ik toch goed hersteld blijkbaar want ik voelde me goed tijdens heel de wedstrijd.”

“Altijd speciaal, mijn mama won hier ooit”

“Vier jaar na mijn eerste kwart ben ik super tevreden om hier op het podium te staan, waar mijn mama ooit gewonnen heeft.Nu is het voor mij terug tijd om naar de examens toe te werken, want studeren dat moet natuurlijk ook nog gebeuren hé ,” aldus Amber.

Filip Van Craenenbroeck 7de

Bij de mannen won de Spanjaard Emilio Aguayo in 1u52’27 met ruim drie minuten voorsprong op de Duitser Stefan Schmid. Onze landgenoot Filip Van Craenenbroeck woont en werkt ter plaatse en pakte alweer een knappe top-10. Filip werd zevende in 1u59’38 en was daarmee derde bij de M30.

Be Fast atleten zijn fast

Be Fast-triatleten Lieven Van Meel, Johan Pauwels, Veerle Laurens en Rene Delbaere waren ook op het eiland als stage voor de komende long distance triatlons. Ze deden het alle vier erg sterk, met Rene Delbaere op kop. Rene won overtuigend de M60 met 17 minuten voorsprong op de tweede. Johan Pauwels pakte de tweede plaats bij de M50. Veerle Laurens won de F35 categorie. Lieven Van Meel werd 9de bij de M45.