Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Charlotte Deldaele en Antonio Hernaert snelsten op test-event Belgian Hammers
Charlotte Deldaele op het test event in Hazewinkel (foto: Dirk Demare)
Nieuws

Charlotte Deldaele en Antonio Hernaert snelsten op test-event Belgian Hammers

Dit weekend organiseerde Triatlon Vlaanderen aan de Hazewinkel watersportbaan van Sport Vlaanderen een test event om eventuele toekomstige Belgian Hammers te kunnen recruteren voor de nationale Mixed Team Relay ploeg. Alle triatleten startten per minuut telkens in tijdritvorm met een aantal verrassende tijden. Charlotte Deldaele bewees haar bloedvorm met de snelste tijd bij de vrouwen. Antonio Hernaert verbaasde vriend en vijand door een hoop concurrenten achter zich te laten.

Wissels spelen belangrijke rol

Het test-event zal voor de selectiecommissie niet heel veel helderheid hebben gebracht, zeker ook omdat de juniores in echte Flandrien omstandigheden moesten aantreden en hagelbuien moesten trotseren. Bij de elites lagen de tijden erg dicht bij elkaar, maar wel met een paar opvallende vaststellingen. Zo bewezen Joris Basslé en Tuur Lemmens opnieuw dat zij tot de topzwemmers behoren.

Hernaert 9 seconden sneller dan Matthys

In het lopen bleken Jonathan Wayaffe en Simon De Cuyper de snelsten, al lagen ook daar de tijden dicht bij elkaar. En ook hier weer waren bepaalde wissels voor verbetering vatbaar. Overall was Antonio Hernaert de allersnelste. Over de 380 meter zwemmen, ongeveer 3 km fietsen op een parcours met slechts 1 keerpunt (en dus wind in de rug heen, maar vol op de kop terug) en een loopproef van net iets meer dan anderhalve kilometer klokte Hernaert af op 16 minuten rond. Dries Matthys volgde als tweede met 16’09 en Simon De Cuyper volgde als derde met 16’12, drie seconden sneller dan Jonathan Wayaffe. Joris Basslé werd vijfde in 16’24.

Close tussen de dames

Bij de vrouwen lag het vanaf het zwemmen al heel dicht bij elkaar met Charlotte Deldaele, de ex-Canadese Severine Bouchez en Hanne De Vet als snelste dames op een paar seconden van elkaar. Charlotte was duidelijk de snelste in de wissels met al haar internationale ervaring, maar zette dan weer verrassend niet de snelste fietstijd neer. Uiteindelijk was de beste tijd wel voor de EFC-ITC atlete in 17’48. Severine Bouchez was twee seconden trager en Hanne De Vet klokte de derde tijd in 17’52. Heel erg close dus. Kiara Lenaertz deed er 18’01 over en de jonge Cato Cassiers zette de vijfde tijd neer in 18’04.

Uitslagen Test Event Hazewinkel 2019