Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sven Vandenbroucke vervangt Seppe Odeyn op EK duatlon Powerman in Viborg
Seppe Odeyn in 2019 op het BK duatlon in Geluwe (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Duathlon

Sven Vandenbroucke vervangt Seppe Odeyn op EK duatlon Powerman in Viborg

Groot nieuws vandaag vanuit de selectiecommissie van de Belgische Triatlon Federatie: kersvers vice-Belgisch kampioen duatlon Sven Vandenbroucke mag zijn koffers pakken voor Denemarken. Hij heeft een selectie op zak voor het Europees kampioenschap Powerman long distance duatlon in Viborg volgende week. Hij krijgt er het gezelschap van Jan Petralia. Een zieke Seppe Odeyn moet afhaken voor Viborg.

Zieke Seppe Odeyn haakt af

De ontgoocheling zal ongetwijfeld groot zijn bij Seppe Odeyn. In de aanloop naar de Powerman van Alsdorf zei de Flandrien bij ons nog dat hij nog altijd aast op die ene lacune in zijn palmares: de Europese titel Powerman. Dit jaar had hij zijn zinnen gezet op het Europees kampioenschap op 11 mei in Viborg, maar ziekte gooit roet in het eten. Dat is ook meteen de verklaring voor zijn mindere prestatie in Geluwe waar hij er niet in slaagde om op het podium te finishen.

Top seizoensstart voor Sven Vandenbroucke

Wie dat wel deed, was Sven Vandenbroucke. Die is aan een superseizoen bezig met na een sterke prestatie in de Veloopzwem in De Haan nu ook een tweede plaats op het BK in Geluwe zondag. Hij wordt meteen beloond met een selectie voor zijn eerste EK Powerman duatlon long distance. Ook kampioen Jan Petralia zal van de partij zijn in Denemarken.

Onze fotoreportage van Geluwe gemist? Bekijk hier het BK duatlon long distance in 150 foto’s.