Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Matt Smith stopt en geeft race op om aangereden wereldkampioen te helpen
Duathlon

Matt Smith stopt en geeft race op om aangereden wereldkampioen te helpen

De Powerman in Michigan, een wedstrijd van de internationale long distance duatlon series, werd ontsierd door een zwaar ongeluk waarvan drievoudig wereldkampioen Gael Le Bellec het slachtoffer was. De Fransman werd aangereden door een auto op het fietsparcours. Zijn Australische collega Matt Smith zat er niet ver achter en toonde een mooi staaltje van fair play door te stoppen, zijn wedstrijd op te geven en Gaël te helpen.

“Vrienden gaan voor op prijzengeld en punten,” vertelde Matt Smith. “Ik voel mee met Gael Le Bellec nadat hij en ik slachtoffer waren van een zwaar auto ongeval terwijl we aan kop lagen in de Powerman Michigan. Het was niet hoe ik mijn wedstrijd vooraf voorgesteld had. Ik ben twintig minuten bezig geweest met het toebrengen van de eerste hulp aan Gaël tot de ambulance arriveerde. Maar ik ben er 100% zeker van dat andere atleten juist hetzelfde hadden gedaan voor mij,” aldus Matt.

Gaël was alleszins blij met zijn reddende engel: