Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Angelo Vandecasteele alweer op podium, in GP duatlon van Parthenay
Duathlon

Angelo Vandecasteele alweer op podium, in GP duatlon van Parthenay

Angelo Vandecasteele heeft opnieuw een knappe podiumplaats behaald, een week na zijn bronzen medaille in het WK duatlon. In de Grand Prix duatlon van Parthenay werd het een light versie van dat WK, met wereldkampioen Benjamin Choquert opnieuw als winnaar. En voor Angelo werd het ook opnieuw een derde plaats, zijn beste resultaat ooit in het Franse Grand Prix circuit. Ook Arnaud Dely was weer sterk.

Arnaud en Angelo weer sterk

Dely en Vandecasteele zijn al een paar weken in goeie doen en dat vertaalde zich naar een nieuwe topprestatie in Parthenay. De twee Belgen gingen mee met een ruime kopgroep in de eerste run van 5 km, in het spoor van Krilan Le Bihan en Benjamin Choquert die na 15’30 wisselden.

1 groot peloton

Tijdens de 20 km fietsen kwam er nog heel wat volk terug en met een peloton van ruim veertig duoatleten stormden ze richting T2. In de laatste 2,5 km lopen kwam het aan op een lange spurt met Benjamin Choquert net zoals op het WK weer de snelste loper. De wereldkampioen pakte de overwinning in 55’52. Op zes seconden werd Le Bihan tweede met Angelo Vandecasteele er vlak achter derde in dezelfde tijd van 55’58. Arnaud Dely werd achtste in 56’10, op 18 seconden van de winnaar. Nicolas Tilman pakte de 34ste plaats.

ESM Gonfreville, de club van Vandecasteele en Dely, pakte de ploegenoverwinning. Na hun tweede plaats in de vorige etappe delen ze de leidersplaats in de GP ranking met Metz Triathlon.

Emma Claisse 20ste

Bij de vrouwen ging de winst naar Sandra Levenez voor Marion Legrand en Garance Blaut. Onze landgenote Emma Claisse deed het zeer goed met een twintigste plaats. Kelly Decaluwe werd 27ste.