Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WK Multisport in Pontevedra levert elf medailles op, België 9de in medaillespiegel
In 2019 pakte Alexandra Tondeur goud op het WK long distance triatlon in Pontevedra (foto: World Triathlon)
Duathlon

WK Multisport in Pontevedra levert elf medailles op, België 9de in medaillespiegel

De Belgische triatleten hebben op de laatste dag van het Multisport festival in Pontevedra tijdens het WK triatlon long distance het aantal medailles voor ons land verdubbeld. In totaal behaalde België elf medailles in Pontevedra, waaronder vier gouden. Daarmee eindigt ons land op een fraaie negende plaats in de medaillespiegel.

De meeste aandacht ging natuurlijk uit naar de wereldtitels van Arnaud Mengal bij de U23 in duatlon en Alexandra Tondeur in de LD triatlon. In diezelfde discipline pakten Helene Vander Massen (F30) en Michiel Jonker (M65) ook een gouden medaille.

Arnaud Dely (duatlon U23), Jerome Claeys (sprint duatlon M45) en Francoise Theate (F55 LD triatlon) waren goed voor drie zilveren medailles. En dan waren er nog de vier bronzen plakken voor Angelo Vandecasteele (duatlon), Giani Vanden Broucke (duatlon juniores), Wim Van De Wielle (duatlon M40) en Benoit Chevalier (LD Triatlon M30).

Met een totaal van elf medailles eindigt België negende in de medaillespiegel. Ook al is het verschil nog groot met toplanden als Groot-Brittanië en thuisland Spanje, het is een mooie opsteker voor het Belgium3Team project waardoor telkens meer en meer age groupers de weg vinden naar internationale kampioenschappen.

Bovendien hebben de multisport atleten de benen laten spreken en op die manier de aandacht verlegd van de olympische triatlon naar de andere takken van sport. Met het aantreden van een multisport coordinator is er ook op het niveau van de federatie een extra stap gezet. Laten we hopen dat dat verder leidt tot nog meer ondersteuning voor de multisport atleten!