Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Ook god is al eens ziek” – TBT naar EK 2016 met gouden Kenneth en zilveren Seppe
Seppe Odeyn en Kenneth Vandendriessche in het EK Powerman 2016 (foto: 3athlon.be)
Duathlon

“Ook god is al eens ziek” – TBT naar EK 2016 met gouden Kenneth en zilveren Seppe

Het is zondag 8 mei en de zon schijnt volop in Kopenhagen, waardoor de terrasjes volzitten en de grasperkjes langs het water ingepalmd worden door zonnekloppers in de finish zone van het EK Powerman duatlon. De fotograferende toeristen kijken vreemd op aan ‘De Kleine Zeemeermin’ als twee Belgische duatleten hun definitieve aanval inzetten. Kenneth Vandendriessche gaat op weg naar goud, Seppe Odeyn is blij met zilver. Dat was 2016. Fast forward naar 2019, met opnieuw een EK in Denemarken, in Viborg deze keer, maar helaas zonder een zieke Seppe Odeyn.

https://www.instagram.com/p/BxP8nyZH9lF/?utm_source=ig_web_copy_link

Voor Kenneth was het destijds het afscheid van de duatlonsport en het begin van een succesvolle triatloncarriere. Seppe Odeyn was op dat moment in duatlon top, maar tegen de topdag van Vandendriessche had ook de Flandrien niets in te brengen…. Het is te zeggen, Seppe was de enige die Kenneth kon volgen.

Aan de finish vroegen we destijds aan Odeyn waarom hij zelf niet in de aanval was gegaan en een hele tijd samen met Kenneth liep. “Kenneth was vandaag de beste en de beste mocht van mij winnen,” vertelde hij ons toen. Waarop we hem verzekerden dat die Europese titel er wel nog zou komen. Helaas greep Seppe in 2017 en 2018 naast goud en ook in 2019 zal dit hiaat in zijn palmares nog niet opgevuld worden. Ziekte gooit roet in het eten voor Seppe en hij moet afzeggen voor het EK, met spijt in het hart.

Maar Denemarken is België goedgezind. Remember Fredericia, waar Nico Huyberechts in 2004 brons pakte op het WK, en waar Benny Vansteelant, Koen Maris, Joerie Vansteelant en Rob Woestenborghs in 2006 de eerste vier plaatsen binnenhaalden op het WK. Dus rekenen we op Jakke Petrol en Sven Vandenbroucke in Viborg dit weekend.

Lees hier nog eens wat we in 2016 schreven over het EK in Kopenhagen, inclusief reacties van Europees kampioen Kenneth Vandendriessche en vice-kampioen Seppe Odeyn. Oh en de vlak nadien gestopte Jerome Philippe werd zo maar eventjes vierde 🙂