Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jolien Vermeylen zesde in European Cup in Portugal, Vanderplancke 13de
Jolien Vermeylen (links) als eerste uit het water in Sines (foto: ETU)
Nieuws

Jolien Vermeylen zesde in European Cup in Portugal, Vanderplancke 13de

Triatlete Jolien Vermeylen zag een sterke wedstrijd bekroond met een mooie zesde plaats in de ETU European Cup triatlon in Sines in Portugal. In deze sprinttriatlon ging de atlete van Atriac Antwerpen in het zwemmen aan de leiding en ze maakte in het fietsen en lopen deel uit van de kopgroep. Bij de mannen liep Erwin Vanderplancke een tijdje op kop met de latere winnaar, maar hij werd uiteindelijk dertiende.

Snelste zwemtijd voor Jolien

Jolien Vermeylen zat meteen in het goede ritme in Portugal en kwam als eerste op het strand toe na 9’28 na 750 meter zwemmen. In haar zog volgden nog tien triatletes. Op de fiets slaagden de elf meisjes er in om op kop te blijven. Jolien draaide mooie mee rond en met een goeie wissel kwam ze ook in het lopen voorin te zitten. Ze ging mee met Ribeiro en Charayron, maar dat tempo lag iets te hoog en na een kilometer moest ze de leidsters laten gaan.

Met een looptijd van 18’17 pakte ze een mooie zesde plaats op 1’03 van de Franse winnares Emmie Charayron. Die haalde het voor de Spaanse Xisca Tous en de Portugese Gabriela Ribeiro. Laura Swannet kwam als allerlaatste uit het water en verloor 1’25 op Vermeylen. Ze knokte zich nog terug naar de twintigste plaats.

Erwin Vanderplancke even als leider

Bij de mannen kwam Peter Denteneer als derde uit het water. Hij koos voor de aanval, maar zijn groepje van drie werd helaas ingelopen door een grote achtervolgende groep. Aan het einde van de 20 km fietsen zette Erwin Vanderplancke zich vooraan. Hij stormde als leider weg uit de wisselzone en kreeg het gezelschap van latere winnaar Genis Grau.

Toen vier anderen kwamen aansluiten, moest Erwin het tempo laten zakken. Grau ging er ondertussen met Anthony Pujades vandoor. Erwin kreeg nog meer gezelschap in de achtervolging, maar kon in de absolute slotmeters geen remonte meer inzetten. Grau won in 55’07 met vier seconden voorsprong op Pujades. Erwin Vanderplancke werd dertiende in 55’51. Peter Denteneer pakte de 19de plaats en Dries Matthys werd 23ste. Emmanuel Lejeune pakte de 38ste plaats.