Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Liesbeth Leysen derde in 70.3 Ironman Mallorca, veel Belgen op age group podia
Liesbeth Leysen pakt haar 13de age group zege op rij in Mallorca (foto: DOMO-Scott team)
Nieuws

Liesbeth Leysen derde in 70.3 Ironman Mallorca, veel Belgen op age group podia

Met een dertiende zege op rij in haar age group in een internationale wedstrijd heeft Liesbeth Leysen alweer een topresultaat neergezet, maar het was vooral haar derde plaats overall in de 70.3 Ironman van Mallorca die indrukwekkend was. Het was de kers op de Belgische taart want onze landgenoten bezetten flink wat van de age group podia zaterdag.

Wielrenner Vander Haeghen doet dat goed

Met 93 Belgische triatleten aan de start was het uitkijken naar een paar topprestaties in Port d’Alcudia. Het begon al goed met youngsters Jonas De Wachter en Thomas Jurgens die bij de eerste vijf uit het water kwamen. Tijdens het fietsen kwam Pulso-coach Ruben Vander Haeghen vooraan postvatten. Hij zette de snelste fietstijd van de dag neer. De wielrenner moet nog een beetje aan zijn lopen werken, maar werd toch maar mooi zevende in de M25 categorie en hij was een halfuur sneller dan die andere coach Bart Becquart van EFC-ITC. Die knalde zijn velg kapot op een steen op het parcours, wist met wat ‘bricoleren’ de schade te beperken en liep op karakter uit.

Liesbeth Leysen derde overall

Bij de vrouwen moest Liesbeth Leysen flink aan de bak na het zwemmen, maar ze maakte in het fietsen het verschil goed en ging in de halve marathon lopen vlot aan de leiding in de F45 categorie. Ze schoof daarbij constant op en zette uiteindelijk de derde eindtijd overall neer in 4u48’37. De beste tijd was voor de Britse Alison Mackenzie in 4u43’14.

Valerie Van Hauwaert wint de F40 categorie in Mallorca

Winst voor Valerie Van Hauwaert

Valerie Van Hauwaert werd zesde overall in 4u54’39 en pakte zo de winst in de F40 categorie, waarin Isabel Bleyen vierde werd. Bij de F18 genoot Kim Vanreusel van haar triatlon-belevenis. Met een snelste tijd op de fiets werd ze vierde in haar categorie in een tijd van 5u50’38. Een knappe prestatie van de jonge triatlete/skiester als je weet dat haar ski-seizoen nog maar twee weken afgelopen is en ze nauwelijks had kunnen trainen voor haar eerste triatlon van het seizoen.

Leen Vanden Daelen pakt zilver

Bij de F25 werd Anneke Devalckeneer negende. De voormalige Beermile kampioene klokte af op 5u23’20. In de F30 categorie was er een achtste plaats voor Pauline Selleslagh en bij de F35 was er zilver voor een sterke Leen Vanden Daelen. Ze moest alleen overall winnares Mackenzie voor zich dulden en werd tweede in 5u01’42.

Leen Vanden Daelen finisht naast Gregory Berghmans in Mallorca

Jonas zilver, Thomas brons

Bij de mannen was er twee keer zilver en een keer brons, met ook een vierde plaats voor Walter Van Den Broeck (M50 – 4u44’26) en Norbert Hallemeesch (M70 – 6u40’10). Jonas De Wachter werd tweede bij de M18 in zijn allereerste 70.3 Ironman. Hij zette een tijd van 4u27’41 neer. Thomas Jurgens was de snelste Belg. Hij pakte brons bij de M25 in 4u24’19.

Pech voor Von Berg, kwaad om drafting

Rodolphe Von Berg zag de winst bij de M60 in rook opgaan door een lekke band en dik tien minuten tijdverlies. Daarna was hij enorm ontgoocheld dat hij naar eigen zeggen in een stayerpeloton van 50 atleten terecht kwam. Hij speelde een paar keer haasje over met de Brit Nick Kinsey maar moest hem uiteindelijk laten gaan. Rodolphe werd tweede in 4u55’36 op amper een minuut van Kinsey.

Sportoase CEO finisht in 7u37

En dan was er nog de prestatie van onze Michaël Schouwaerts, die een week na de opening van een nieuwe Sportoase vestiging in Londerzeel (die wordt gemanaged door triatleet Koen Lintermans overigens), knap de finish haalde in Mallorca. Na 7u37 kwam hij met een big smile over de streep. “Zwemmen was lastig, ik kwam nooit in mijn ritme. En de laatste 25 km fietsen waren erg zwaar met de wind tegen. In het lopen ging het licht even uit, maar ik heb me dan een goed tempo gezocht nadat ik begon te rekenen hoeveel tijd ik over had. Ik had hier immers nog een rekening openstaan van toen ik de vorige keer buiten tijd uit wedstrijd werd genomen. Ik ben dan ook zeer blij met deze finish,” aldus Michaël.