Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Allereerste wereldbeker podium voor Valerie Barthelemy in Chengdu
Valerie Barthelemy begint als leidster aan de slotrun in Chengdu (foto: ITU)
Nieuws

Allereerste wereldbeker podium voor Valerie Barthelemy in Chengdu

Triatlete Valerie Barthelemy heeft in de nacht van zaterdag op zondag Belgische tijd haar allereerste podium gehaald in een ITU World Cup triatlon. In de finale van het Chengdu race weekend werd ze derde in de supersprinttriatlon, nadat ze zaterdag ook al knap tweede was geworden in de halve finale.

Goed voor olympische ranking

Haar grootste internationale prestatie was voorlopig haar overwinning in de ETU Europabeker in Wuustwezel in 2017. In datzelfde jaar pakte ze ook al eens een vierde plaats in de World Cup van Miyazaki. Maar zondag was er dan dat eerste wereldbeker podium, met tot gevolg flink wat punten voor de olympische ranking. Daarin stond Barthelemy tot dit weekend op de laatste kwalificatieplaats, maar ze zal nu zeker heel wat plaatsen stijgen, waardoor Tokio een stuk dichterbij komt.

1 seconde tussen 2 en 3

Valerie streed de hele tijd mee voorin, deed haar deel van het werk in een selecte kopgroep tijdens het fietsen en begon ook sterk aan het lopen. Alleen het Duitse talent Laura Lindemann was net iets te sterk. Lindemann zette Barthelemy op 17 seconden en pakte verdiend de overwinning. Voor de tweede plaats werd het nog een stevige spurt die Valerie maar nipt verloor. De Amerikaanse Renee Tomlin haalde het met 1 seconde van onze landgenote.

De Keyser zesde in B-finale

Bij de mannen miste Christophe De Keyser zaterdag op een haar na de kwalificatie voor de A-finale. In de B-finale pakte hij de zesde plaats op slechts elf seconden van winnaar Felix Duchampt. De A-finale werd gewonnen door de Australiër Matthew Hauser die de Amerikaanse favoriet Ben Kanute klopte.

Het is niet de eerste keer dat een Belgische triatleet op het podium staat in Chengdu. In 2016 pakten Claire Michel en Marten Van Riel zilver en brons en dat leverde een uniek plaatje op.