Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jan Petralia strandt op halve minuut van Europese titel in Powerman duatlon
Jan Petralia naast Daan De Groot en Gonzalo Fuentes in Viborg (foto: ETU)
Duathlon

Jan Petralia strandt op halve minuut van Europese titel in Powerman duatlon

Een week na het Belgisch kampioenschap duatlon long distance pakte Jan Petralia op een haar na zijn tweede trui van het seizoen tijdens de Europese kampioenschappen Powerman long distance duatlon. In de 10 km lopen, 60 km fietsen en 10 km lopen zette Jakke Petrol een stevige inhaalrace in op de Nederlander Daan De Groot. Die bleef uiteindelijk overeind en pakte het Europese goud met 36 seconden voorsprong op onze landgenoot.

Ex-wielrenner te sterk

Ex-wielrenner Daan De Groot werd eerder dit seizoen al overtuigend winnaar van de Powerman Alsdorf. De Belgische duatleten waren dus gewaarschuwd en hoewel de kopgroep met Jan Petralia een mooie voorsprong pakte op De Groot, moesten ze toch lijdzaam toezien hoe de Nederlander de rest op een hoopje fietste. Daan De Groot wisselde na 60 km fietsen met een voorsprong van 1’25 op Jan Petralia, die als vierde aan het laatste lopen begon.

Van 1’25 naar 36 seconden

Kilometer per kilometer knaagde Jakke Petrol aan zijn achterstand. Halfweg bedroeg het verschil 49 seconden en bij het ingaan van de laatste anderhalve kilometer was dat nog 34 seconden. Daan De Groot hield stand en pakte zijn allereerste Europese titel in 2u37’19. Slechts 36 seconden later pakte Jan Petralia een nieuwe zilveren medaille voor België. De verrassende Spanjaard Gonzalo Fuentes werd derde in 2u38’57.

Derde Europese medaille Petralia

Voor Jan Petralia is het zijn eerste Europese zilveren medaille. Hij pakte eerder al twee keer brons op het EK bij de U23 in 2014 en 2015. Sven Vandenbroucke werd in zijn eerste EK knap 12de in 2u44’37. Jan en Sven waren de enige Belgische elites in Viborg nadat ex-wereldkampioen Seppe Odeyn ziek afgemeld had voor het EK in Denemarken. België blijft zo een duatlonland, want twee weken geleden pakte Angelo Vandecasteele al brons op het WK korte afstand, terwijl Arnaud Mengal en Arnaud Dely goud en zilver pakten bij de beloften.

Zwitserland boven bij de vrouwen

Bij de vrouwen haalde Petra Eggenschwiler het van haar landgenote Melanie Maurer. De Britse Alice Hector pakte het brons. Er stonden geen Belgische elite vrouwen aan de start.

Jonas Vandevyvere beste Belgische age grouper

Bij de age groupers kregen we een sterke Jonas Vandevyvere te zien. Hij pakte de vijfde plaats overall en werd daarmee Europees kampioen bij de M25. Chris Bessemans werd vijfde bij de M30. Bij de vrouwen pakte Virginie Soenen de Europese titel bij de F30 met een derde plaats overall, nadat ze de voorbije twee jaar als elite meedeed. In dezelfde age group was het brons voor Nele Vermeulen.