Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Angelo Vandecasteele klopt Nederlanders op NK duatlon in Hoogerheide
Angelo Vandecasteele wint in Hoogerheide (foto: 3athlon.nl)
Duathlon

Angelo Vandecasteele klopt Nederlanders op NK duatlon in Hoogerheide

Angelo Vandecasteele heeft zondag het Nederlands kampioenschap sprintduatlon in Hoogerheide gewonnen. Als Belg kwam hij natuurlijk niet in aanmerking voor de Nederlandse titel. Die ging naar Thomas Cremers. Maar het was wel weer een bevestiging van de uitstekende vorm van Vandecasteele, twee weken na zijn bronzen medaille op het WK.

In Hoogerheide, niet zo ver van de Belgische grens, hield Angelo Vandecasteele het looptempo hoog in de eerste run, samen met Thomas Derboven en de Nederlanders Thomas Cremers, Niels Te Pas en Wesley Mols. In de 20 km fietsen kwam er een hoop volk terug en ondanks een aantal aanvalspogingen wisselde een groep van een twintigtal duatleten.

Angelo Vandecasteele aan kop op de trappen in Hoogerheide (foto: 3athlon.nl)

In de slotrun stond er geen maat meer op Angelo Vandecasteele. Na zijn bronzen medaille op het WK twee weken geleden en vorige week een derde plaats op de GP duatlon van Parthenay in Frankrijk pakte hij nu een verdiende overwinning in de Nederlandse Run Bike Run Series. Angelo won in 49’55. Thomas Cremers werd twintig seconden later tweede en pakte de Nederlandse titel. Thomas Derboven werd tweede Belg op de achtste plaats in 51’29. De jonge Stef Corthouts werd 14de.

Bij de vrouwen pakte het jonge talent Shirin Van Anrooij de Nederlandse titel. Lotte Claes werd vijfde. De open race werd gewonnen door de Belgische ex-wielrenner Gust De Smul.