Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
The next generation: Andrew Van Lierde pakt achtste plaats in Ocean Lava triatlon
Nieuws

The next generation: Andrew Van Lierde pakt achtste plaats in Ocean Lava triatlon

Triatleet Andrew Van Lierde, de zoon van levende triatlon legende Luc Van Lierde, treedt stilaan in de voetsporen van de tweevoudige Ironman wereldkampioen. In de Ocean Lava triatlon van Montenegro, een triatlon over de halve afstand, pakte Andrew een knappe achtste plaats zondag.

Door de koude watertemperatuur werd het zwemmen ingekort van 1900 meter naar 1000 meter. Dat kon debutant Andrew Van Lierde niet deren. Na 14’14 kwam hij als vierde uit het water in het zog van de leiders. Op een lastig fietsparcours hield Andrew goed stand en met een halve marathon van 1u21 liep hij naar de achtste plaats overall in 4u06’08. De Pool Krzysztof Augustyniak won de wedstrijd in 3u56’31.

https://www.instagram.com/p/BxX01-BBEDl/?utm_source=ig_web_copy_link

“Ik ben zeer tevreden over mijn race en het resultaat”, vertelde Andrew aan de Krant van West-Vlaanderen. “Vooral ook over het lopen, in 1u21’27”, de zesde snelste tijd, ondanks het slechte weer. In het zwemmen lag ik drie vierden van het parcours voorin als eerste, dan kwamen twee deelnemers bij mij om met zijn drieën uit het water te komen. Fietsen deed ik aan gemiddeld 38 kilometer per uur. Mijn volgende wedstrijd zal afhangen van mijn herstel, maar ik doe sowieso de 70.3 in Cozumel in Mexico in september.”

Koen Janssen 11de

Koen Janssen van het ITZU Tri Team, ook gecoacht door Luc Van Lierde, pakte een elfde plaats in 4u10’00. Koen werd vierde bij de M35. Andrew Van Lierde pakte de tweede plaats bij de M25. Ook Tom De Malsche mocht mee op het podium. Hij werd derde bij de M45, net zoals Veerle Van Raemdonck bij de F25. Mario Delemare werd vijfde bij de M50.