Marino Vanhoenacker leek dit weekend in de Austrian 1/2 Iron Triathlon in Graz op weg naar een mooie prestatie, maar na een goed fietsnummer zakte Bink terug in het lopen. Hij liep de wedstrijd nog op karakter uit maar dat leidde hem naar slechts een 21ste plaats. “Ik kon mezelf niet pushen vandaag om in de ‘Suffer Zone’ te geraken,” zei Marino.
Met onder andere Till Schramm en zijn vroegere Pewag-ploegmaats Lukasz Wojt en Ivan Tutukin aan de start was Marino in goed gezelschap. In het zwemmen was Lukasz Wojt de snelste. Vanhoenacker kwam vlak achter Tutukin als derde uit het water op twee minuten van Wojt. De Poolse triatleet had goeie fietsbenen en pakte op het lastige fietsparcours drie minuten extra op Marino.
Vanhoenacker hield Tutukin ruim achter zich in het fietsen en wisselde als tweede. Met een achterstand van vijf minuten op Wojt en een voorsprong van drie minuten op Tutukin zat er een topresultaat in, maar Bink moest het tempo laten zakken en werd links en rechts voorbijgelopen. Uiteindelijk werd het een finish op karakter, als 21ste in 4u12’59. Lukasz Wojt werd niet meer bedreigd en won overtuigend in 3u31’57 met acht minuten voorsprong op Christian Altstadt. Till Schramm werd derde.
“Ik kon mezelf vandaag niet pushen om in de ‘Suffer Zone’ te geraken,” reageerde Marino. “Ik had een erg goed zwemnummer, het ging behoorlijk goed op fiets, niets speciaals. Maar ik eindigde met een run zonder energie en ook geen mentale power meer,” aldus Bink.
Volg 3athlon.be
Jogclub Podcast
FVDW
Zorgt Taylor Knibb voor nieuwe triatlontrend of had ze koude handen in 70.3 Ironman Oceanside?
Video: Indoor Triatlon Lievin
- Allesvreter Cameron Wurf: deze drie wedstrijden deed hij binnen acht dagen
- Opnieuw lage kijkcijfers PTO: is 50.000 kijkers de max in Benelux?
- Ironman Zuid-Afrika: drone crasht tegen Liesbeth Verbiest, atlete loopt snijwonden op
- Roger Cuijpers over nieuw op te richten vereniging: ‘We willen topatleten in Limburg bij elkaar houden’
- Rachel Klamer boos op zichzelf: ‘Het was het stomste dat ik kon doen’