Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen topdag voor Marino Vanhoenacker in Austrian 1/2 Iron Triathlon
Nieuws

Geen topdag voor Marino Vanhoenacker in Austrian 1/2 Iron Triathlon

Marino Vanhoenacker leek dit weekend in de Austrian 1/2 Iron Triathlon in Graz op weg naar een mooie prestatie, maar na een goed fietsnummer zakte Bink terug in het lopen. Hij liep de wedstrijd nog op karakter uit maar dat leidde hem naar slechts een 21ste plaats. “Ik kon mezelf niet pushen vandaag om in de ‘Suffer Zone’ te geraken,” zei Marino.

Met onder andere Till Schramm en zijn vroegere Pewag-ploegmaats Lukasz Wojt en Ivan Tutukin aan de start was Marino in goed gezelschap. In het zwemmen was Lukasz Wojt de snelste. Vanhoenacker kwam vlak achter Tutukin als derde uit het water op twee minuten van Wojt. De Poolse triatleet had goeie fietsbenen en pakte op het lastige fietsparcours drie minuten extra op Marino.

Vanhoenacker hield Tutukin ruim achter zich in het fietsen en wisselde als tweede. Met een achterstand van vijf minuten op Wojt en een voorsprong van drie minuten op Tutukin zat er een topresultaat in, maar Bink moest het tempo laten zakken en werd links en rechts voorbijgelopen. Uiteindelijk werd het een finish op karakter, als 21ste in 4u12’59. Lukasz Wojt werd niet meer bedreigd en won overtuigend in 3u31’57 met acht minuten voorsprong op Christian Altstadt. Till Schramm werd derde.

“Ik kon mezelf vandaag niet pushen om in de ‘Suffer Zone’ te geraken,” reageerde Marino. “Ik had een erg goed zwemnummer, het ging behoorlijk goed op fiets, niets speciaals. Maar ik eindigde met een run zonder energie en ook geen mentale power meer,” aldus Bink.

Uitslag Austrian 1/2 Iron Triathlon 2019