Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tine Deckers vijfde in 70.3 Ironman Aix-en-Provence, pech voor Bert Jammaer
Emma Pallant wint 70.3 Ironman Pays d'Aix (foto: Ironman)
Nieuws

Tine Deckers vijfde in 70.3 Ironman Aix-en-Provence, pech voor Bert Jammaer

Tine Deckers was de beste Belgische triatlete in de 70.3 Ironman triatlon van Aix-en-Provence. De Leuvense werd knap vijfde in een sterkbezette wedstrijd over de halve afstand. Achter haar pakte Katrien Verstuyft de zesde plaats. Solid-triatleet Bert Jammaer maakte in Frankrijk zijn heroptreden in de pro-categorie, maar hij had al na 10 km fietsen pech met een losgekomen stuur…

Jammaer, Devliegher en Krug

In vroegere tijden zou dat misschien het einde betekend hebben van de wedstrijd voor Bert, maar de laatste jaren doet hij, sinds zijn afscheid bij de pro’s, vooral triatlon voor de fun. In Aix-en-Provence startte hij nog eens bij de pro’s, maar na zijn pech met een losgekomen stuur ging hij op karakter door, al leek zijn fietstijd nergens op. Het lopen was nog behoorlijk en leidde hem naar de 22ste plaats bij de pro’s in 4u15’40. Andi Boecherer won in 3u52’16, voor Adam Bowden en Andi Dreitz. Bert werd bij de pro’s nog voorafgegaan door twee landgenoten. Arne Devliegher werd 19de in 4u14’02 en Alexis Krug pakte de twintigste plaats in 4u14’34.

Tine Deckers vijfde

Tine Deckers werd met een tijd van 4u35’34 vijfde in de halve Ironman van Pays d’Aix. Het werd een volledig Brits podium in Aix-en-Provence met Emma Pallant (4:19:56) als winnares. Nikki Bartlett (4:25:15) klopte India Lee (4:25:30) in een sprint voor de tweede plaats. Onze landgenote Katrien Verstuyft eindigde als zesde met een eindtijd van 4u44’45.

De eerste weken van het seizoen was het zoeken naar die sterke wedstrijdconditie voor Tine. Niet verwonderlijk dat ze vandaag voor de start aan de wedstrijdspeaker zei: “In Frankrijk ben ik meestal sterk. Ik hoop dat ik hier mijn goede fietsbenen terugvind.” Maar eerst moest er nog gezwommen worden en dat deed Tine vandaag behoorlijk. Alleen was de rest gewoon veel sneller. Tine kwam dan ook als negende uit het water met vier minuten achterstand op India Lee. Toch liet ze de moed niet zakken, zeker toen bleek dat ze die goede fietsbenen inderdaad had gevonden. Tine werkte zich gestaag naar voor en kon als vijfde aan de halve marathon beginnen. Het zware loopparcours maakte een einde aan de opmars van Tine, maar toch hield ze behoorlijk stand zonder plaatsen te verliezen.

“Geeft moed na moeilijke weken”

“Dit geeft echt moed na een paar moeilijke weken. En een goed gevoel overhouden na het soort zware, eerlijke wedstrijd waar ik van hou, dat is veel waard.  Als ik nu de komende weken nog goed kan trainen, dan komt het wel in orde voor Ironman Nice,” vertelde Tine na de wedstrijd. “Ik heb vandaag op zich niet slecht gezwommen, maar die vrouwen die de overstap maken van de korte afstand gaan echt heel hard in het water, te hard voor mij. Dat is natuurlijk niet bemoedigend, in zo’n lege transitiezone aankomen. Maar ik heb mijn hoofd niet laten hangen. Ik wilde vandaag een goed gevoel op de fiets hebben en dat is ook echt gelukt. Ik heb een mooi wattage kunnen trappen. Alleen de laatste 20 kilometer heb ik me wat ingehouden omdat er wind stond en dat de afdalingen gevaarlijk maakte. Langridge en McBride zijn gevallen, waardoor ik de risico’s toch wilde beperken. Het lopen was niet super, ook omdat ik wat last had van maagkrampen, maar niet van die aard dat ik er me zorgen in maak. Nu nog een paar dagen rusten en trainen, want de halve Ironman van Barcelona komt er volgende week al aan.”

Progressie bij Katrien

4de plaats voor Koen De Weerdt

Bert Jammaer was niet de enige Solid-triatleet in Aix-en-Provence. Ook coach Koen De Weerdt was van de partij en die deed het uitstekend. Koentje pakte een vierde plaats bij de M40 in 4u33’15. Winnaar in die age group werd ouwe bekende Guillaume Guillodts die in de beginjaren van deze eeuw heel veel wedstrijden betwistte in België voor TRIGT. Jan Van Osselaer werd vijfde bij de M65 in 6u17’18. Jean-Pierre Goblet pakte zilver bij de M70 in 6u59’40.

Bieke Renson werd bij de vrouwen knap tweede bij de F30 achter de Franse ex-prof Morgane Riou. In 5u09’46 pakte de triatlete uit Knokke-Heist het zilver. Vinciane Cols werde bij de F55 in 5u53’19.