Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Prijzengeld vrouwen even hoog als topmannen in Antwerp Triathlon
De Belgische vrouwen in Antwerpen 2018 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Prijzengeld vrouwen even hoog als topmannen in Antwerp Triathlon

De parcoursen van de Antwerp Triathlon zijn volledig bekend, zowel voor de ITU World Cup sprinttriatlon en de Belgische T3 Series als de kwarttriatlon. Bij het checken van het parcours van de verschillende wedstrijdreeksen viel ons oog op de prijzengelden voor de diverse wedstrijd. En daaruit blijkt dat de vrouwen op de kwarttriatlon meer krijgen dan de mannen.

Prijzengeld vrouwen gelijk aan T3 series

“We hebben besloten om het prijzengeld bij de vrouwen op te trekken,” luidt het bij de organisatie. “We willen gelijke voorwaarden voor mannen en vrouwen. Maar de topvrouwen vergelijken met de beste mannen in de kwarttriatlon zou verkeerd zijn. De beste mannen zitten namelijk in de T3 Team Triathlon Series. En dus hebben we besloten van de winnaars van de T3 en van de vrouwen bij de kwarttriatlon hetzelfde bedrag van 750 € te betalen,” aldus de organistoren van het Port of Antwerp Triathlon festival.

Meer dan 700 inschrijvingen

De inschrijvingen lopen voorlopig vlot met al meer dan 700 deelnemers die hun rugnummer mogen afhalen op zondag 23 juni. De deelnemers aan de kwarttriatlon zwemmen ook aan het MAS. Hun wisselzone ligt aan de kaaien. Het fietsparcours bestaat uit twee ronden die grotendeels hetzelfde parcours als de wereldbeker volgen, dus richting Havenhuis, maar met een extra lus in de haven voor twee rondjes van 20 km. Het lopen passeert verschillende keren op het Eilandje met finish voor het MAS.

T3 Series op World Cup parcours

Antwerpen organiseert voor het eerst een manche van de eerste klasse van de T3 Series, de Belgische ploegencompetitie triatlon. En dat wordt een bijzonder ervaring voor de triatleten, want zij krijgen exact hetzelfde parcours als de World Cup, met hun wisselzone voor het MAS. Dat belooft veel spektakel.

Inschrijven kan nog steeds op de website van het Port of Antwerp Triathlon Festival.