Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ambitieuze Yeray Luxem “De Xterra in eigen land blijft speciale belevenis”
Yeray Luxem Belgisch kampioen cross triatlon 2018 (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Multisports

Ambitieuze Yeray Luxem “De Xterra in eigen land blijft speciale belevenis”

Zaterdag 8 juni is een Belgische hoogdag voor de specialisten van de cross triatlon discipline, met de Xterra Namen als enige Belgische race van het internationale circuit. In de Xterra Greece leerden we dat Yeray Luxem terug op zijn topniveau begint te geraken. Wij spraken de Belgische kampioen cross triatlon tijdens de launch van de nieuwe Scott Kinabalu 2.0 schoenen. “Mijn ambitie voor Namen? Ik wil er graag winnen…”

“Twee paar schoenen in de wissel”

Aan het materiaal zal het dit jaar niet liggen bij Yeray Luxem. Hij is in de wolken over de nieuwe Scott Kinabalu RC 2.0 loopschoenen. “Het is een fantastische schoen, superlicht en toch nog tractie,” vertelt Yeray. “Hij is ook heel comfortabel. Dit is erg goed voor mij want het geeft me al een extraatje voor op de concurrentie. Als het droog is, ga ik deze schoen zeker dragen in de Xterra Belgium. Ik ga ze sowieso mee in de wisselzone zetten, dat doe ik altijd, twee paar schoenen in de wissel plaatsen. Afhankelijk van de weersomstandigheden die kunnen wisselen, kies ik dan de juiste schoen.”

“Vertrouwen getankt in Griekenland”

De Xterra Namen komt er over een paar weken al aan. Yeray deed het uitstekend in de Xterra Greece en lijkt klaar voor de Xterra Belgium. “Griekenland was voor mezelf een verrassing. Het was eigenlijk onverwacht al goed. Ik wou echt pieken naar Namen en heb sinds Griekenland goed door kunnen trainen. Ik heb in het zwemmen nog een goeie stap gezet. Door die wedstrijd in Griekenland heb ik vertrouwen gekregen en goed getraind. Zowel zwemmen, fietsen als lopen draait heel vlot.”

“BEMC en Trinatura in teken van Namen”

Yeray bereidde zich voor in de Ardennen, in de BEMC, een meerdaagse mountainbikewedstrijd in bijzonder slechte weersomstandigheden. “Ik heb er een goeie proloog gereden. Conditioneel voelde ik er me goed, en ook technisch was het goed, geen fouten gemaakt. Nu volgt nog 1 wedstrijd, dat is de 111 Trinatura in La Roche. Dat is de laatste grote test in het teken van Namen. Want die Xterra Belgium, voor eigen volk, dat blijft toch iets speciaal. En ik vind het knap hoe Florian en Dennis er een complete belevenis van maken.”

Yeray Luxem in de Xterra van Namen (foto: Mario Vanacker)

“Rob Woestenborghs niet afschrijven”

In de BEMC stootte Yeray op Rob Woestenborghs, in Namen komen ze elkaar opnieuw tegen. “Rob heeft een indrukwekkend palmares. Hij is zoals hij zelf zegt alles voor het plezier aan het meedoen. Maar ik zou hem toch zeker niet afschrijven en op de lijst zetten om vooraan te finishen. Hij was goed in de BEMC, hij heeft mij 1 etappe toch voorbij gestoken.”

Kris Coddens en Geert Lauryssen

Yeray is normaal niet de man van de allergrootste uitspraken, maar als we polsen naar de ambities van de Atriac-triatleet is hij duidelijk. “Ambities? Tja… Ik wil eigenlijk wel winnen,” aldus Yeray, die ons nadat de camera niet meer draaide nog vertelde dat hij in de Xterra Belgium ook rekening houdt met Kris Coddens en Geert Lauryssen, die zaterdag start in de Xterra Malta. Gaat dat zien op zaterdag 8 juni op de Citadel in Namen!