Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Vind de routine die voor je werkt en hou dat vast” Pre race tip van Claire Michel
Extra

“Vind de routine die voor je werkt en hou dat vast” Pre race tip van Claire Michel

Het is een veel gestelde vraag onder triatleten over hoe je de laatste week en vooral de dagen voor je wedstrijd aanpakt. In de aanloop naar de WTS van Yokohama kregen we van Claire Michel een gouden tip. “Vind de routine die voor je werkt en hou dat vast…”

Claire Michel is in Yokohama in voorbereiding op de WTS triatlon van dit weekend. Nog even gaan zwemmen (in wetsuit) een paar dagen voor de wedstrijd maakt deel uit van haar routine. “Ik ben volop bezig met mijn ‘race week routine’ hier in Yokohama,” legt Claire uit. “Door mijn bekende pre race workouts en gewoontes consistent te herhalen, versterken het proces waaruit ik vertrouwen haal, onafhankelijk van de context of wat er rond mij gebeurt.”

Lesley Paterson en het alter ego

Voor sommige triatleten kan de stress voor een wedstrijd enorm zijn. Onze collega’s van 3athlon.nl vroegen het in een Instagram poll en kregen diverse reacties. En het typische voorbeeld is de Schotse meervoudige Xterra wereldkampioene Lesley Paterson, die haar sportieve carriere zelfs een tijdje onderbrak omdat de zenuwen haar te veel werden. Zij bedacht een alter ego om de stress er uit te krijgen.

“Vind de routine die werkt voor jou”

Ook Claire Michel krijgt regelmatig de vraag wat ze de week voor een race allemaal doet. “Ik raad iedereen aan om voor jezelf een routine te vinden die werkt voor jou en je daar dan aan te houden. Niets helpt beter om de stress te verminderen dan een standvastig proces,” aldus Claire.

Vroeg uit de veren

Claire Michel is zaterdag de enige Belgische vrouw aan de start in Yokohama. Wie het Japanse avontuur van Claire wil volgen (live op triathlonlive.tv) moet wel vroeg uit de veren in de nacht van vrijdag op zaterdag. De vrouwen starten om 10u16 plaatselijke tijd. Dan is het bij ons 03u16 ’s nachts. Marten Van Riel en Jelle Geens komen vanaf 13u06 in actie, dan is het bij ons 06u06 ’s ochtends.