Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Mountainbike topper pakt 4de plaats in Xterra Malta
Sebastien Carabin (foto: Xterra Malta/Steffi De Martino)
Multisports

Mountainbike topper pakt 4de plaats in Xterra Malta

Sebastien Carabin, ex-Belgisch kampioen mountainbike, is dit weekend net naast het podium gefinisht in de Xterra Malta. Hij was de beste van alle age groupers en werd vierde overall. Het plan was om bij de pro’s te starten, maar hij kwam bij de age groupers terecht. Maar houd in de Xterra Belgium maar rekening met deze sterk triatleet. Vreugde bij Carabin, ontgoocheling bij Geert Lauryssen. Die kende pech in het mountainbiken toen hij in vijfde positie lag.

Geert Lauryssen rijdt lek

Geert Lauryssen had een goed zwemnummer, maar na een kwartiertje mountainbiken kreeg hij een lekke band, net toen hij opschoof naar de vijfde plaats. Pech dus voor Geert, maar het zag er verder wel goed uit in de opbouw richting Xterra Namen.

Carabin ex-Belgisch kampioen MTB

Daar is Lauryssen een van de favorieten, maar ook hij zal rekening mogen houden met Sebastien Carabin. De sterke Waalse atleet werd in 2014 Belgisch kampioen marathon mountainbike en in 2016 was hij vice-Belgisch kampioen cross country achter Ruben Scheire. In de wedstrijden van Sportevents had hij al laten zien dat het lopen en de uithouding goed zitten. En van insiders kregen we te horen dat zijn zwemmen ook behoorlijk is.

Snelste age grouper

In Malta was het plan om als pro te starten maar om een of andere reden werd hij toch bij de age groupers ingedeeld en mocht hij een paar minuten achter de pro’s van start. Sebastien zwom 21’53 waarmee hij iets meer dan drie minuten trager was dan de toppers bij de elites. Wat volgde, was indrukwekkend. Sebastien zette de beste fietstijd neer van alle cross triatleten en reed minuten sneller dan de pro’s. Hij liep naar een knappe vierde plaats overall, met overtuigende winst bij de age groupers in 2u30’16.

Rui Dolores en Marina Daring winnen

De Portugees Rui Dolores won in 2u24’39. Iets meer dan een minuut later werd Francois Carloni tweede terwijl de Duitser Jens Roth de derde plaats pakte in 2u26’19. Bij de vrouwen won de Duitse Marina Daring.

Uitslagen Xterra Malta 2019