Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Duatleet Kevin Van Hoovels haalt het van triatleet Yeray Luxem in Trinatura La Roche
Kevin Van Hoovels wint Trinatura in La Roche (foto: 3athlon.be)
Multisports

Duatleet Kevin Van Hoovels haalt het van triatleet Yeray Luxem in Trinatura La Roche

Duatleet Kevin Van Hoovels heeft de 111 Trinatura gewonnen, een offroad triatlon van 1 km zwemmen of 3 km lopen, 100(!) km mountainbiken en 10 km lopen. Hij haalde het voor de Belgische kampioen cross triatlon Yeray Luxem. De duatleten en triatleten starten op hetzelfde tijdstip. Bij de vrouwen maakte Danne Boterenbrood haar comeback in een Belgische wedstrijd en ze pakte meteen een indrukwekkende overwinning.

Danne: “Smaakt naar meer”

Danne Boterenbrood wint Trinatura La Roche (foto: 3athlon.be)

Danne Boterenbrood haalde het van Sanne Van Paassen en Linda Van Vliet. “Ik had na het zwemmen verwacht dat die twee mij zo te pakken zouden hebben in het mountainbiken. Maar ik had een goed gevoel op de mountainbike en ook het lopen ging vlot. Ik ben in volle voorbereiding op de Norseman triatlon en daarom wou ik deze extreme wedstrijd wel eens een keer doen. Ik vond het leuk en wie weet dat ik me in de toekomst nog wel eens aan een Xterra of zo waag. De Nisraman in juli lijkt me een leuke, maar dat is twee weken voor de Norseman, dus daar ga ik nog even over nadenken,” aldus Danne Boterenbrood, die vorige week met Ferro Mosae ook al sterk scoorde in de Nederlandse Eredivisie triatlon.

Linda en Sanne samen tweede

Linda, Danne en Sanne op het podium van de Trinatura (foto: 3athlon.be)

Ze pakte na het zwemmen al een mooie voorsprong op Sanne Van Paassen en Linda Van Vliet. Die gingen samen in de achtervolging maar slaagden er niet in om het gat op Boterenbrood te dichten. Ook in het lopen bleven de twee Nederlandse dames samen en hand in hand kwamen ze samen over de streep. Danne Boterenbrood won in 7u05’13 en werd 24ste overall. Linda en Sanne finishten in 7u18’33.

Kevin Van Hoovels domineert

Bij de mannen ging Kevin Van Hoovels er stevig tegenaan in de 3 km lopen. Hij wisselde als eerste en pakte meteen mooie voorsprong op een groepje triatleten die bijna gelijktijdig uit het water kwamen, met Lucas Van Deynze op kop. In de 100 km mountainbiken was Kevin Van Hoovels outstanding. De olympiër amuseerde zich op het technische parcours met veel hoogtemeters en reed steeds verder weg van de tegenstand.

Kevin: “Ideaal parcours”

Kevin Van Hoovels maakte het verschil in het mountainbiken. “Dit was een ideaal parcours voor mij. Alleen bij de watercrossing moest ik van de fiets, maar op alle klimmen en doorheen de beekjes en zo ben ik altijd blijven fietsen. Dit ligt mij natuurlijk goed,” aldus Kevin.

Yeray Luxem sprint tegen Sylvain Denis

Sylvain, Yeray en Lucas op podium Trinatura (foto: 3athlon.be)

In de 10 km lopen kwam zijn zege niet meer in gevaar. Van Hoovels won in 5u44’37. Yeray Luxem pakte de overwinning bij de triatleten maar moest in de laatste kilometers het tempo nog verhogen om een oprukken Sylvain Denis af te houden. Luxem kwam na 5u48’24 binnen, Denis volgde zestien seconden later. Lucas Van Deynze vervolledige het podium bij de triatleten. Wouter Dijkshoorn werd vierde en Kris Henderieckx vijfde. Bij de duatleten pakte Simon Van Roy de tweede plaats voor ploegmaat Pieter Ooms als 7de en 8ste overall.

Slechts 79 atleten haalden de finish in deze extreme Trinatura.

Uitslagen Trinatura 111 La Roche 2019