Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde wint zijn eerste Ironman Lanzarote op verjaardag
Frederik Van Lierde wint Ironman Lanzarote (foto: Ironman)
Nieuws

Frederik Van Lierde wint zijn eerste Ironman Lanzarote op verjaardag

Op de dag dat hij veertig jaar is geworden heeft Frederik Van Lierde bij zijn allereerste deelname aan de Ironman Lanzarote de zwaarste Ironman ter wereld gewonnen. Deze week verklaarde Frederik nog dat hij zelf wou ervaren of het effectief de zwaarste ter wereld is. Want eigenlijk kaderde Lanzarote in de voorbereiding op de Ironman van Nice. Fre haalde het in Lanzarote van Christian Kramer en Aguayo Munoz.

Door de wind werd het een pittige editie van de Ironman van Lanzarote, maar de vandaag jarige Frederik voelde zich goed en zette zich na tachtig kilometer op kop in het fietsen. Op de klim naar de Mirador del Rio kreeg hij het gezelschap van Andres Raelert en Jaroslav Kovacic. Raelert moest even later met technische problemen de wedstrijd verlaten. Vooraan kwam Christian Kramer aansluiten. De drie bleven samen en Frederik wisselde als eerste, voor Kovacic en Kramer.

Frederik Van Lierde aan de leiding op de fiets in Lanzarote (foto: Sven Segers)

De Duitser begon meteen snel aan de afsluitende marathon en liep 25 seconden uit op Frederik Van Lierde. Maar die had nog een versnelling in de benen en greep nog voor halfweg de leiding. Met nog tien kilometer te gaan was het verschil met Kramer al meer dan twee minuten. Frederik verzwakte niet meer en liep naar zijn negende Ironman overwinning uit zijn carriere. Over een paar weken doet hij in Nice een gooi naar zijn zesde zege, dat zou een nieuw record zijn.

Frederik won in Lanzarote in 8u51’16 met een 50’25 zwemmen, 5u01’32 fietsen en een marathon van 2u50’23. Christian Kramer werd tweede in 8u56’08 en Emilion Aguayo werd derde. En dan was er de schitterende vijfde plaats van Diego Van Looy. Die rukte in het fietsen op naar de top tien en had dan een sterke marathon in de benen. Diego werd vijfde in 9u07’43.

Diego Van Looy wordt 5de in Lanzarote (foto: Ironman)