Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geert Lauryssen 10de na steile run in Xterra Italia
Geert Lauryssen in de Xterra Italia (foto: Andries Verheyden)
Multisports

Geert Lauryssen 10de na steile run in Xterra Italia

De Xterra Europe tour ging zondag verder met de Xterra Italia aan het Gardameer, op een spectaculair parcours dat garant stond voor veel positiewisselingen. Beste Belg werd Geert Lauryssen met een tiende plaats, al fietste hij in het eerste deel van het mountainbiken op de vijfde plaats. De wedstrijd was sterk bezet met Arthur Forrisier als winnaar.

Geert: “Iets te gemotiveerd”

Geert Lauryssen probeerde in het spoor van Arthur Serrieres mee te gaan, die uiteindelijk tweede zou worden. “Ik had een goed zwemnummer,” vertelde Geert. “En op de fiets schoof ik op naar de vijfde plaats, samen met de winnaar van vorig jaar, Arthur Serrieres. Maar ik denk dat ik iets te gemotiveerd was. In het tweede deel van het mountainbiken moest ik hem laten gaan. Ik begon als zesde te lopen, maar het loopparcours was wat te steil voor mij. Ik werd uiteindelijk tiende en heb me geamuseerd.”

Tim Van Daele 21ste

Ook Tim Van Daele was van de partij in Italië. Bij hem ging het zwemmen wat minder. “Door het woelige water kwam er al snel water in mijn zwembril, waardoor ik één van mijn lenzen verloor,” vertelde Tim. “De tweede ronde kon ik nog enkele plaatsen opschuiven. Ik begon goed aan het mountainbiken, maar probeerde gecontroleerd te rijden, aangezien het een zwaar klimparkoers was. In de afdalingen nam ik met één lens geen risico’s. Ook de tweede ronde van het mtb’en verliep zonder problemen. Als 20ste elite begon ik aan het lopen. De eerste 2,5km waren voornamelijk draaien en keren in het stadje Toscolano-Maderno, maar dan kwamen er 5 zware kilometers aan. De laatste 3km waren opnieuw behoorlijk snel. Steeds kon ik een goede tred houden, maar in de laatste 500m werd ik toch nog voorbijgestoken. Uiteindelijk finishte ik als 21ste elite en 26ste algemeen. Toch tevreden in dit sterk deelnemersveld,” aldus Tim.