Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgian Hammers met sterk viertal in topvorm naar EK triatlon in Weert
Het persmoment van de Belgian Hammers bij Bioracer (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Belgian Hammers met sterk viertal in topvorm naar EK triatlon in Weert

Minder dan een week voor het Europees kampioenschap triatlon in het Nederlandse Weert kwamen de Belgian Hammers bij elkaar in het hoofdkwartier van Bioracer. De Belgian Hammers, dat is de Belgische Mixed Team Relay ploeg die in Glasgow in 2018 op de Europese Spelen een bronzen medaille pakte. De belangrijkste vaststelling maandag: de Belgian Hammers starten volgende week zondag in hun topbezetting en drie van de vier Hammers nemen ook individueel deel.

Claire start met nummer 1

Valerie Barthelemy heeft er een druk programma opzitten, met twee bronzen medailles in de World Cup triatlons van Chengdu en Cagliari. Zij mag de individuele vrouwenrace vrijdag links laten liggen en zich volledig focussen op de Mixed Team Relay wedstrijd op zondag. Claire Michel is wel van de partij bij de elite vrouwen. Zij is de hoogst gerankte Europese atlete in Weert en start met rugnummer 1. Hanne De Vet, reserve bij de Belgian Hammers, start ook individueel.

Marten en Jelle tegen Brownlee

Bij de mannen wordt het een dubbelopdracht voor Jelle Geens en Marten Van Riel. Zij starten zaterdag op het EK bij de elite mannen, met hooggespannen verwachtingen. Van Riel draagt nummer 1, Jelle Geens draagt nummer 3 en tussen hen in start Alistair Brownlee met nummer 2. Dat wordt uitkijken naar een spannende race. Zondag zijn de twee Belgen, die in Yokohama allebei bewezen top te zijn, er ook bij in de Mixed Team Relay. In de elite race krijgen ze het gezelschap van Erwin Vanderplancke.

Development coaches voor toekomstige Hammers

Tijdens het persmoment met de Belgian Hammers had topsportdirecteur Reinout Van Schuylenbergh het ook over de toekomst. Talentdetectie en begeleiding bij de jeugd moeten er voor zorgen dat ook in de komende jaren nieuwe generaties Belgian Hammers worden klaargestoomd. Daarvoor zijn vijf development coaches aangesteld: Stijn Goris, Wauter De Rijcke, Glenn Poleunis, Johan Smolders en Matthias Verstraelen.

Coverage van het EK in Weert op 3athlon.be

De Belgische triatleten gaven maandag allemaal aan dat ze enorm uitkijken naar het EK omdat het in Weert is, vlakbij de Belgisch-Nederlandse grens. En dus worden er heel wat Belgische supporters verwacht. Ook 3athlon.be zal er drie dagen bij zijn en alle belangrijke nieuws coveren van onze Belgische triatleten op het EK en dat in alle categorieën, ook voor de age groupers.