Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel pakt brons op EK triatlon in Weert
Claire Michel pakt het brons op het EK in Weert in 2019 (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)
Nieuws

Claire Michel pakt brons op EK triatlon in Weert

De Europese kampioenschappen triatlon in het Nederlandse Weert zijn goed begonnen voor België, met een eerste medaille in de vrouwen elite wedstrijd voor Claire Michel. Ze werd derde in een sterk veld, achter het Britse talent Beth Potter en de Franse Sandra Dodet. Hanne De Vet zat in de achtervolgende groep en werd 39ste.

Claire had een uitstekende start in het zwemonderdeel en kwam als twaalfde uit de wisselzone. Ze sloot meteen aan bij de kopgroep die een kleine voorsprong had op een groepje van acht. In de tweede fietsronde smolten de twee groepen samen en even na halfweg bleven er vooraan achttien dames over. De samenwerking was uitstekend en het verschil met de achtervolgende groep van 23, met daarbij Hanne De Vet, groeide al snel tot boven de minuut.

Potter pakt eerste Europese titel

In de 10 km lopen zette het Britse talent Beth Potter zich meteen aan de leiding. De Franse Sandra Dodet liep als tweede en werd een mooi mikpunt voor Claire Michel. Ze is nog maar net een maand opnieuw op niveau aan het trainen in het lopen, maar de loopproef ging haar vrij goed af. Ze liep zelfs nog in op Dodet, maar meer dan brons zat er niet in. Potter werd voor het eerst in haar carriere Europees kampioene bij de elites in 1u45’44. Sandra Dodet pakte 57″ later het zilver en Claire finishte op 1’10 als derde. Hanne De Vet werd 39ste in 1u52’53.

Dodet, Potter en Claire Michel (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)

Claire: “Tevreden met brons”

Claire was tevreden met het brons. “Het was een harde wedstrijd. Soms heb je van die races. Ik wist dat Potter heel snel zou zijn, dus in dit gezelschap ben ik tevreden met brons. Nu recupereren voor zondag en dan knallen met de Belgian Hammers,” aldus Claire.

Hanne: “Me rustig moeten houden op fiets”

Hanne De Vet finisht als 39ste op het EK (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)

Hanne De Vet moest tegen haar natuur in de teamorders volgen. “Ik had best een goeie wedstrijd. Ik had gehoopt op de top-30 maar er waren veel snelle loopsters in mijn groep. Dat was ook de reden dat ik van de bondscoach niet mocht doorgaan op de fiets, iets wat niet gemakkelijk is voor mij. Maar met Claire in de kopgroep, kon ik niet anders. Mijn lopen was nog redelijk goed, dus ik ben best tevreden,” aldus Hanne.