Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Steven Dick verstevigt leidersplaats in LCMT triatlon Houffalize
Nieuws

Steven Dick verstevigt leidersplaats in LCMT triatlon Houffalize

Vrijdag waren ze in Houffalize toe aan de tweede dag van de vierdaagse LCMT triatlon. Voor het eerst stond er een echte swim-bike-run op het programma. Steven Dick vertrok in de 2de etappe met de groene leiderstrui. Op het programma stonden na een kleine zwembadproef van 500 meter opnieuw een cyclo van 159 km met 2600 hoogtemeters en 12 km traillopen. Steven Dick was opnieuw de snelste en verstevigt zijn leidersplaats.

Wordt zwemmen knelpunt?

Tijdens de 500 meter zwemmen moest Steven met een dikke 9 minuten ineens in zijn kaarten laten kijken en tonen dat dit mogelijk zijn zwakke punt wordt voor dit weekend. In het cyclo-peloton werden de eerste 15 km meteen de registers open getrokken. Al snel reed een 15-tal renners weg en bleef een grote groep van 30 man over, waaronder de 4 eerste triatleten: Steven Dick, Niki Devoldere, Mike Bogaert en de snelste loper van donderdag Kris Jennes.

Bekomen van eerste etappe

Velen moesten blijkbaar bekomen van de eerste etappe waardoor het tempo serieus gedrukt werd in de hoge Venen. Zelfs de Thier de Coo op 80 km van de meet baarde een muis. Een beetje frustrerend voor de renners die wilden tijd goed maken, maar de felle tegenwind degradeerde elke aanvalspoging tot een wanhoopsdaad. Op de Haussire, 40km van de finish probeerde Devoldere toch de koers open te breken. Maar buiten een kleine uitdunning van het peloton kraakte geen enkele triatleet.

Dick heerst op Cote d’Achouffe

Met een 15-tal trokken ze naar de Cote de Berisminil. Daar ontbond de leider zelf zijn duivels. Steven Dick hield zodanig huis dat enkel Niki Devoldere kon volgen en nog 3 cyclorijders. Even verder op de Cote d’Achouffe gooide hij ook Devoldere overboord en maakte hij duidelijk wie de beste is. Met de finishklim over de St Roch waar Devoldere nog naar bovenstrompelde bleek Dick in die laatste 10 km nog twee minuten te hebben genomen op zijn naaste achtervolger.

Devoldere zou na dik zes uur pas 10 minuten later als 4de komen binnen gelopen. Kris Jennes kwam heel dichtbij de etappewinst met opnieuw een snelste looptijd. Hij strandde op 1’30. Mike Bogaert werd 3de. Bernd Vandenberghe werd op een klein half uur 5de.

Astrid De Baat neemt leiding over

Bij de vrouwen moest Emily Vandevoorde verrassend haar leiderspositie afstaan aan de Nederlandse Astrid De Baat. Haar achterstand bedraagt 15 minuten. Emilie: “Ik was compleet verrast, bleek dat ze gisteren pech gehad heeft, waardoor ze zo ver achter was. Ik hoop morgen op een goed zwemnummer zodat ik mijn schade wat terug kan ophalen.”

Op tijdritfiets naar Luxemburg

Zaterdag geen pelotons voor de deelnemers maar mogen ze hun ding laten zien op de tijdritfiets. Eerst wordt 2.500 meter gezwommen in het meer van Nisramont om dan opnieuw richting Luxemburg te trekken voor een rit van 137 km op de tijdritfiets. Afsluitend wordt opnieuw 12 km gelopen.