Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Karen Steurs kiest voor Kraichgau “Past beter in voorbereiding op Ironman Nice”
Karen Steurs in de Challenge Salou (foto: Karen Steurs)
Nieuws

Karen Steurs kiest voor Kraichgau “Past beter in voorbereiding op Ironman Nice”

Deze week kondigden we nog aan dat Karen Steurs zou starten bij de vrouwen pro’s in The Championship in Samorin, maar de triatlete uit de Antwerpse Noorderkempen heeft haar plannen aangepast. Ze start dit weekend in de 70.3 Ironman van Kraichgau, als voorbereiding op de Ironman van Nice.

“Kortere verplaatsing”

“Ik zal inderdaad niet aan de start staan in Samorin, maar ik start in de 70.3 Ironman in Kraichgau,” vertelt Karen. “Deze wedstrijd past qua parcours beter in mijn voorbereiding naar IM Nice. Bovendien is het een kortere verplaatsing. Dat speelt ook mee, want maandag moet ik gewoon weer werken,” lacht Karen.

“Wennen aan de warmte”

Steurs is de laatste weken goed bezig, met een sterke prestatie in de sterk bezette Challenge in Heilbronn afgelopen weekend, waar Daniela Bleymehl-Sammler Duits kampioene werd. “Vorige week was ik vijfde in Heilbronn, dus ik zit mooi op schema. Het ziet er naar uit dat we zondag warm weer krijgen in Kraichgau, dan kan ik de warmte terug wat gewoon worden tegen Nice,” aldus Karen.

Jef Van Meirhaeghe 18de

Karen was niet de enige die het goed deed in Heilbronn. Bij de mannen pro’s zagen we Jef Van Meirhaeghe aan het werk. De Hawaii-finisher van 2018 werd er 18de in 4u08’08. Het was een pittige wedstrijd, want ook Duits kampioenschap halve triatlon. Sebastien Kienle pakte de nationale titel in 3u45’41.

Ook de age groups waren sterk bezet, met natuurlijk heel veel Duitsers. Toch werd Pierre Close knap vierde bij de M40 en Trinity-triatlete Tinny Dams pakte brons in de F35 categorie.