Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleten mogen mee zwemmen in openwater wedstrijden
Kanaalzwemmen in Olen (foto: Dirk De Wolf)
Multisports

Triatleten mogen mee zwemmen in openwater wedstrijden

Goed nieuws voor triatleten die graag in open water zwemmen, want triatleten die een licentie hebben bij Triatlon Vlaanderen kunnen vanaf deze zomer ook deelnemen aan de elf openwater zwemwedstrijden van de Vlaamse Zwemfederatie. Het betreft hier wedstrijden over verschillende afstanden, meestal 3 of 5 km, maar ook 1500 en 1000 meter, zowel competitief als recreatief. Eerder raakte ook al bekend dat triatleten ook welkom zijn op trainingen bij Sport Vlaanderen in Willebroek.

Het is voor het eerst dat de Vlaamse zwemfederatie zijn openwater wedstrijden openstelt voor triatleten, en ook voor atleten die aangesloten zijn bij FROS en SPORTA. Voorheen moest je een startlicentie hebben van de VZF.

Het openwater seizoen begint op 7 juli 2019 met de eerste wedstrijd in Lokeren over vijf, drie en anderhalve km. Nadien volgen nog wedstrijden in Brugge, Froidchapelle, Hazewinkel, Menen, Sint-Niklaas, Zwevegem en Geel. Let op, je moet wel op voorhand inschrijven om deel te kunnen nemen en dit ten laatste twee weken voor de wedstrijd. Inschrijven kan op de website van de VZF.

In deze brochure vind je alle informatie over de openwater zwemwedstrijden.