Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Emilie Vandevoorde en Kris Jennes slaan toe op slotdag van 4-daagse LCMT triatlon
Het eindpodium van de LCMT 2019 (foto: LCMT)
Nieuws

Emilie Vandevoorde en Kris Jennes slaan toe op slotdag van 4-daagse LCMT triatlon

De LCMT, de enige Belgische triatlon over vier dagen, zit er weer op en kreeg met Kris Jennes en Emilie Vandevoorde twee winnaars die pas op de slotdag toesloegen. Kris Jennes was zondag de beste in het openwater zwemmen en op de mountainbike en onttroonde Steven Dick. Emilie Vandevoorde maakte drie minuten achterstand goed.

Zondag kregen de deelnemers 2500 meter zwemmen, 42 km mountainbiken en 12 km traillopen voor de boeg. Het was een relatief korte etappe om af te sluiten, maar de verschillen op de slotdag zouden uiteindelijk de doorslag geven. Steven Dick kon nog rekenen op 12 minuten voorsprong op Kris Jennes, maar hij wist dat hij het moeilijk zou krijgen door het lange zwemonderdeel. Bovendien was er ook onduidelijkheid wie van de renners goed kon mountainbiken.

Alles te herdoen na het zwemmen

Met 12 minuten achterstand kwam Steven Dick uit het water. Dit betekende dat beide deelnemers virtueel op gelijke hoogte stonden. Steven trok vol goede moed in de achtervolging op Kris, die duidelijk zijn duivels ontbonden had. Na 26 km was de achterstand reeds opgelopen tot 20 minuten, waardoor Steven stilaan de bui voelde hangen. “Ik had last van een slepende rem”, verklaarde Steven ontgoocheld.

Kris genoot duidelijk van de overwinning. Na drie dagen achtervolgen, door een lekke band in de eerste etappe, was dit toch een mooie apotheose. Kris deed 22u40’36 over de vier dagen. Steven Dick volgde na 22u58’46 op de tweede plaats.

Bernd Vandenberge werd derde in 24u02’51 en genoot schijnbaar van zijn triomftocht op de mountainbike. Die derde plaats, daar had hij op voorhand nooit van durven dromen. Ervaren triatleet Marc Matthys moest zaterdag de aanvalspoging van zoon Dries missen op het BK sprinttriatlon, omdat hij zelf in de LCMT aan de slag was. Hij lag tot zondag op de vierde plaats maar werd uiteindelijk vijfde achter Wannes Wylin.

1 minuut verschil na 4 dagen

Bij de vrouwen speelde zich ook nog een thriller af. Emilie Vandevoorde was de vierdaagse als leidster begonnen, maar zag op vrijdag de Nederlandse Astrid De Baat de leidersplaats overnemen. Emilie Vandevoorde had zondag nog drie minuten goed te maken op de Nederlandse. De triatlete van WTDT beslechtte de strijd met maar liefst een finale 1 minuut voorsprong en dit na vier dagen wedstrijd. Emilie won de LCMT in 23u40’57. Astrid werd tweede in 23u41’59.

Einduitslag LCMT Triatlon 2019

Alle andere resultaten LCMT 2019