Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck ruim aan kop in World Bonus ranking: “En dat wil ik zo houden”
Pieter Heemeryck aan leiding World Bonus ranking (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Nieuws

Pieter Heemeryck ruim aan kop in World Bonus ranking: “En dat wil ik zo houden”

De Belgische toptriatleet Pieter Heemeryck stond al aan de leiding van de World Bonus wereldranking van Challenge, maar na zijn tweede plaats in The Championship in Samorin zondag komt hij nog steviger aan de leiding, voor wereldkampioen Sebastian Kienle. “Dat wil ik zo houden…”

Met drie overwinningen op rij in Daytona, Salou en Gran Canaria stond Pieter Heemeryck met 750 punten al mooi aan kop in de wereldranking, waaraan een prijzenpot van 250.000 dollar verbonden is. De winnaar van de World Bonus pakt eind 2019 zo’n 30.000 dollar mee. Met de tweede plaats in The Championship krijgt Pieter er in een klap 400 punten bij. Winnaar Sebastian Kienle veroverde 500 punten en pakte ook al de zege in Heilbronn waardoor de Duitse kampioen op plaats twee volgt, op 400 punten van onze landgenoot.

Bij de vrouwen gaat Lisa Roberts met 850 punten aan de leiding, voor Daniela Bleymehl en Radka Kahlefeldt. Lucy Charles pakte haar eerste 500 punten na haar zege in Samorin en schuift op naar de zesde plaats. Alexandra Tondeur staat 28ste met 100 punten en Karen Steurs volgt op plaats 38.

In het interview met Pieter Heemeryck eerder deze week liet hij al verstaan dat hij van de World Bonus een doel maakt dit seizoen. Op 16 juni staat De Reiger alweer aan de start van Challenge Geraardsbergen, waar hij een gooi doet naar de overwinning en de Belgische titel halve triatlon.

De volledige World Bonus ranking is hier te vinden.