Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Yeray Luxem laat zijn driekleur met winst in Xterra Belgium extra schitteren
Yeray Luxem schreeuwt het uit op de citadel (Foto 3athlon.be/ Mario Vanacker)
Nieuws

Yeray Luxem laat zijn driekleur met winst in Xterra Belgium extra schitteren

Yeray Luxem is erin geslaagd om in eigen land de Xterra wedstrijd op de Citadel van Namen naar zijn hand te zetten. Na een vijfde plaats vorig jaar en een derde plaats in 2017 is het voor de atriac atleet eindelijk raak.

In de eerste editie in 2016 ging de wist meteen naar Kris Coddens. Sindsdien bleef wel steeds een landgenood een podiumstek veroveren (Luxem 3de in 2017 en Lauryssen 3de in 2018) maar nu was het dus eindelijk opnieuw België boven in de Xterra Belgium. Na een spannend gevecht met Italiaan Filippo Rinaldi bleek Yeray Luxem op het einde de sterkste. Tot op de laatste loopronde bleef het spel van seconden tussen de Belg en de Italiaan maar in de laatste kilometer trok Luxem het laken naar zich toe. Uiteindelijk keerde de Fransman Arthur Serrieres uit de achtergrond terug en werd zo tweede voor Filippo Rinaldi.

Op de rest van de uitslag is het nog even wachten maar met Geert Lauryssen krijgen we alvast een tweede Belg in de top 10. Later deze dag proberen we alvast de winnaar nog aan de lijn te krijgen om zijn reactie te geven na deze mooie overwinning.