Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Om je maaltijd gezond af te sluiten: experimenteren met gegrild fruit op de BBQ
Extra

Om je maaltijd gezond af te sluiten: experimenteren met gegrild fruit op de BBQ

Hopelijk krijgen we de komende weken een pak meer zon te zien en kan de barbecue opnieuw aan, ook voor triatleten die hun vlees graag grillen! En het is misschien niet voor iedereen zo, maar voor ons is die barbecue niet compleet zonder een dessert. Snel nog gebruik maken van de laatste hete kolen en er die fameuze banaan opleggen… Niets mis mee, maar we hebben ondertussen al wat verder geëxperimenteerd. Wat dacht je van de hele fruitmand? En in de plaats van een bolletje vanille-ijs, serveren we het tegenwoordig met een lepel vanillekwark of kokosyoghurt. Minstens even lekker en vooral, het valt minder zwaar op de maag. 

Hoe ga je te werk?

  1. Let erop dat je het rooster eerst eens goed afschuurt. Anders zit je straks met een ananas met de toets van gemarineerde kippensaté. Buh! 
  2. Grote stukken grillen gemakkelijker en vallen minder snel tussen het rooster door. Snij je fruit dus niet te fijn.
  3. Snij het fruit vlak voor je het op de barbecue legt, zo voorkom je dat het uitdroogt of bruin wordt.
  4. De barbecue hoeft niet meer gloeiend heet te zijn. Het volstaat dat de briketten of kolen enkel nog wat nasmeulen.
  5. Laat de schil gerust aan het fruit. Dat zorgt er voor dat het fruit niet uit elkaar valt straks.
  6. Voeg niet meteen suiker toe aan het fruit. De natuurlijke suikers maken het geheel al zoet genoeg en het zorgt ervoor dat de boel kleeft en sneller verbrand.

Experimenteren met fruit

Ananas

Snij de ananas in plakken van ongeveer twee centimeter en grill goudbruin aan beide kanten. Serveer met kokosyoghurt en muntblaadjes.

Aardbeien

Deze kunnen in een papillot op de barbecue. Een beetje kaneel en geraspte citroenschil zorgt voor extra smaak. Serveer eventueel met vanilleyoghurt.

Perziken en nectarines

Perziken en nectarines kunnen niet enkel als dessert, maar zijn ook lekker als side-dish bij vlees of vis. Om te grillen, halveer je ze en verwijder de pit. Gril een vijftal minuten aan elke kant en breng op smaak met versgemalen peper.

Appels

Appels worden lekker zacht en krijgen een heerlijk zoete smaak. Nog lekkerder met een snuifje kaneel!

Fruitbrochette

We kunnen de hele fruitmand opsommen, maar tussen onze favorieten kan je nog vijgen, watermeloen en mango vinden. Geen zin om te kiezen? Een fruitbrochette kan natuurlijk ook!