Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Devliegher en Luxem zegevieren in Beernem
Arne Deviegher wint voor de tweede maal in Beernem - Foto Saskia Debeuf
Nieuws

Devliegher en Luxem zegevieren in Beernem

Vandaag stond de achtste editie van de Kallemoeie triatlon in Beernem op de kalender. Zowel bij de heren als de dames kreeg de organisatie een mooi deelnemersveld op bezoek. Na een spannende race bij de heren haalde Arne Devliegher het nipt voor man in vorm Kasper Lagae. Bij de dames volgde Xenia Luxem het voorbeeld van haar broer en zorgde voor een tweede zege dit weekend voor de familie Luxem.

De Hertog vol voor winst in zwemmen en fietsen

Kjel De Hertog kwam zoals verwacht bij de heren als eerste uit het water. De winnaar van vorig jaar ging er op de fiets meteen vandoor en begon zo aan een lange solo. Dries Demeulenaere volgde als tweede maar zag al snel Kasper Lagae en Arne Devliegher hem voorbijrazen. Met twee maakten ze jacht op de leider en bij het ingaan van de wissel volgde het tweetal op nog een twintigtal seconden van De Hertog. Al snel bleek dat een derde plaats het hoogst haalbare was voor de titelverdediger.

Sterke remonte van Devliegher

Het zou in de tien kilometer lopen een tweestrijd worden tussen Lagae, die vorige week nog won in Meer en Devliegher, de winnaar van twee jaar terug in Beernem. Lagae creëerde een kleine kloof en leek zo op een tweede zege in één week tijd af te stevenen. Maar Arne Devliegher kraakte niet en kon in de laatste kilometers alsnog Lagae remonteren. Arne Devliegher schreeft zo voor de tweede maal de Kallemoeie triatlon op zijn naam voor Kasper Lagae. Kjel De Hertog maakte het feestje voor LTTD compleet door als derde te eindigen.

Luxem duldt geen tegenstand

Xenia Luxem maakte het bij de dames minder spannend. Enkel in het zwemmen moest ze zich de meerdere erkennen in Charlotte Verhaegen die als eerste dame voet aan wal zette. Maar toen kon Luxem beginnen aan haar lange solo. Met de snelste fiets- en looptijd snelde ze naar de overwinning in West-Vlaanderen en zorgt zo voor een perfect rapport dit weekend voor de Luxem’s nadat haar broer gisteren al de Xterra Belgium op zijn naam schreef. In een spannende strijd om de tweede plaats haalde Lore Vanclooster het voor Lies Vermont. Charlotte Verhaegen werd uiteindelijk zesde. Tinny Dams pakte de vierde plaats.