Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sam Gyde 14de in Ironman Boulder, voor 10de keer naar Hawaii
Sam Gyde bij zijn finish in Hawaii in 2017 (foto: 3athlon.be/Didier Willemsens)
Nieuws

Sam Gyde 14de in Ironman Boulder, voor 10de keer naar Hawaii

Zondagnacht Belgische tijd kwam triatleet Sam Gyde als 14de overall over de streep in de Ironman Boulder. Sam zette de derde tijd neer bij de age groupers en pakte de winst in zijn eigen M40 categorie. Hij kwalificeerde zich meteen voor het WK Ironman in Hawaii, waar het in oktober al zijn tiende deelname wordt. De winst ging naar de snelle Amerikaan Matt Hanson die onder de acht uur bleef en een nieuw parcoursrecord neerzette.

Matt Hanson derde keer sub-8

Het was al de derde keer in zijn carriere dat Matt Hanson, bekend om zijn snelle lopen, de grens van de acht uur brak op de officiële Ironman volledige afstand (als de je de ingekorte IM Argentinië 2018 niet meetelt). Hanson haalde het in 7u57’03 en klopte in de afsluitende marathon 1 van de nieuwe Amerikaanse talenten Kennett Peterson, die in zijn eerste volledige Ironman meteen tweede werd in 8u01’35. Tim O’Donnell werd derde. Bij de vrouwen won Lauren Brandon afgetekend in een snelle 9u09. Het was haar eerste Ironman zege, waarmee ze zich meteen voor Kona plaatst.

Sam Gyde 10de fietstijd overall

Maar wij keken vooral uit naar de strijd bij de age groupers. Sam Gyde had alweer een uitstekend fietsnummer, nadat hij na 1u08 zwemmen aan een inhaalrace mocht beginnen. Met een fietstijd van 4u31’33 knalde hij naar de leiderspositie bij de M40 en het was meteen de tiende snelste fietstijd van de dag. Daarna volgde een marathon van 3u16’18. Goed voor de veertiende plaats overall, derde bij de age groupers en goud bij de M40.

Het had nog beter gekunnen als het parcours juist was geweest. “Ik denk niet dat het eerlijk is dat je de drie kilometer te weinig op het fietsparcours goed probeert te maken met een marathon van 43,7 km,” was de eerste reactie van Sam. Hij mag nochtans voor de tiende keer naar het WK Ironman in Hawaii in oktober.

Cai Lesaffer derde F50

Zijn partner Cai Lesaffer deed het ook goed. Zij pakte de derde plaats in de F50 categorie in 12u18’44. Voor haar wordt het nog even afwachten tot de awards ceremony om te zien of het voldoende is om ook een slot voor Hawaii te bemachtigen.