Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Ik moest winnen dus liet ik maar mijn reserveband thuis…”, wist Yeray Luxem ons te vertellen na zijn zege in de Xterra Belgium
Yeray Luxem snelt naar de zege in Namen - Foto 3athlon.be/Mario Vanacker
Nieuws

“Ik moest winnen dus liet ik maar mijn reserveband thuis…”, wist Yeray Luxem ons te vertellen na zijn zege in de Xterra Belgium

Yeray Luxem kon gisteren eindelijk triomferen bovenop de citadel van namen. De Belgisch kampioen offroad triathlon schitterde in zijn Belgische driekleur van start tot finish en toonde zich in eigen land dan ook heer en meester. Wij hadden een kort gesprek met de man van de dag.

Yeray Luxem: “Mijn gsm ontplofte zowat na de finish. Zo kan je sfeer mooi samenvatten want zowel voor, tijdens als na de wedstrijd werd ik vooruit gestuwd door de vele supporters. De wedstrijd zelf was opnieuw heerlijk om te beleven. Een unieke mix van de stad Namen, de wilde natuur errond en de arena van de citadel met het enthousiaste thuispubliek. Het waren de ingrediënten die me enorm veel energie gaven. “

Alles of niets

“Ik ging vol voor de overwinning en speelde dan ook alles of niets gisteren. Ik nam geen reserveband mee en liet mijn harslag- en vermogensmeter voor wat ze waren. Gewoon starten en knallen. Dat ik deze overwinning behaal in het bijzijn van mijn familie en vrienden maakte deze prestatie des te fantastischer.”