Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kris Coddens pakt revanche met winst in Xterra Denemarken
Kris Coddens wint Xterra Denmark (foto: Xterra)
Multisports

Kris Coddens pakt revanche met winst in Xterra Denemarken

Kris Coddens, vorige week nog enorm ontgoocheld na een mindere prestatie in de Xterra Belgium op de Citadel in Namen, werd zondag plots winnaar van de Xterra Denemarken. Het was een wereld van verschil voor Kris, die een mooie revanche neerzette en meteen komaf maakte met een lange periode van ziekte en blessures.

“Zalig spelen in de bossen”

Kris won in Denemarken voor de tweede keer de Xterra maar had het deze keer niet verwacht. “Ik heb behoorlijk gezwommen,” vertelt Kris ons. “Ik denk dat ik twee minuten achter Dolores en Lehmann zat. Op de fiets kwam Jens Sloth Nielsen erbij. Ik heb me in zijn spoor gezet maar heb moeten bijten om te volgen. Maar het was wel echt zalig spelen door de bossen.”

“Lehmann bleef me pushen”

Aan het einde van het fietsen kwam alles samen. “Tegen het einde hebben we samen Lehmann bijgehaald en ondertussen was Dolores lek en verkeerd gereden. We kwamen dus met drie de wissel binnen. Lehmann vertrok eerst. Ik ging erachter en Nielsen volgde iets verder. Die kwam niet echt dichter maar Lehmann bleef hard gaan. De trappen waren moordend en ik sloeg nog mijn voet om in de afdaling.”

Coddens, Lehmann en Nielsen in Denemarken (foto: Xterra)

“Onverwacht, dus des te contenter”

Het bleef enorm spannend in de loopproef. “Op het strand kon ik twintig meter pakken maar in de tweede ronde kwam hij terug en op het laatste stuk strand kon ik weer twintig meter op Lemann pakken. Dat was genoeg voor de winst. Ik had het niet verwacht en ben super content met deze overwinning. Met dank aan Nielsen waarmee ik naar voor geraakt ben en Lehmann die me hard gepusht heeft in de run. Dit was echt onverwacht verwacht en dus ben ik des te contenter,” aldus Kris.