Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lotte Claes en Guust De Smul winnen duatlon Kortrijk
Duathlon

Lotte Claes en Guust De Smul winnen duatlon Kortrijk

Lotte Claes en Guust De Smul hebben de duatlon van Kortrijk gewonnen. Zondag organiseerde het Aqua Protect 3 Team in het Kortrijkse stadscentrum de ‘Caaap Triatlon Duatlon Kortrijk’ wedstrijd. Die wedstrijd was al aan zijn 15de editie toe en is ondertussen één van de grootste triatlonevenementen in België. De duatlon ging van start om 10 uur met de vrouwen en vijf minuten later mochten de heren beginnen met een zes kilometer loop doorheen het mooie Kortrijk.

Lotte Claes domineert

Lotte Claes nam van in het begin de leiding en gaf deze ook niet meer af. Na 20’ 41 kwam ze de wisselzone binnen. Daar nam ze zeer snel haar fiets en na 1u15 mocht die, met 45 fietskilometers in de benen, terug op zijn plek. Ze had nog 12 minuten nodig om uiteindelijk als eerste vrouw over de meet te komen in een knappe tijd van 1u50’46”. Charlotte Demyttenaere kwam 9’24 later als tweede vrouw over de meet. Ook zij wist deze plek van in het begin te claimen. Emelie Butseraen mocht de derde plek innemen en dit met een knappe tijd van 2u04.

Guust De Smul snelste fietser

Bij de mannen was het binnenlopen na 6 kilometer nog in massa, maar dan was het al snel duidelijk dat Guust De Smul de snelste ging worden. Voor zijn zes kilometer had Guust 17’54 nodig. Het fietsonderdeel klaarde hij in 1u05 om dan 11’34 later over de finish te lopen in een mooie tijd van 1u36’42. Thibaut De Smet kwam meer dan twee minuten later als tweede over de finishline in een knappe 1u39 en de derde plaats was voor Loic Lemaitre die de klus klaarde in 1u40’35.

Para-atleet Stef Wolput elk jaar beter

We zagen ook een zeer knappe prestatie van Stef ‘Wolf’ Wolput die als enige para-atleet toch in een zeer knappe tijd over de meet kwam. “Elke keer weer wat beter en volgend jaar kom ik terug” reageerde hij toen hij in 2u06’42 zijn duatlon volbracht. En dan nog even deze topper vermelden: 71 jaar en nog steeds deze sport met zoveel goesting volbrengen. Chapeau! Roberto Felaco mocht na 2h 19’ tevreden zijn en hij voelde zich naar eigen zeggen nog zeer goed.