Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde zegeviert in Ironman 70.3 Les Sables d’Olonne
Foto David Pintens
Nieuws

Frederik Van Lierde zegeviert in Ironman 70.3 Les Sables d’Olonne

Twee weken voor zijn recordjacht op zijn zesde zege in de Ironman van Nice heeft Frederik Van Lierde extra vertrouwen getankt. In Les Sables d’Olonne, ene wedstrijd die zijn Franse club organiseert, voegde de West-Vlaamse atleet een nieuwe zege toe aan zijn palmares.

Enkel in het zwemonderdeel moest hij een groepje met aan de leiding Andrey Bryukhankov voor zich dulden maar eenmaal op de fiets trok de Ironman Hawaii winnaar van 2013 het laken al snel naar zich toe. Met een gerustellende voorsprong op het Franse blok begon hij aan de afsluitende halve marathon. De Fransman Denis Chevrot kwam daarin wel nog sterk opzetten maar uiteindelijk was de voorsprong van Van Lierde meer dan ruim genoeg om de overwinning weg te kapen. Chrevrot werd tweede voor zijn landgenoot Arthur Horseau.