Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pro’s kijken uit naar De Muur van Geraardsbergen
Foto's 3athlon.be / Gert-Jan D'haene
Nieuws

Pro’s kijken uit naar De Muur van Geraardsbergen

De pro’s die morgen van start gaan tijdens Challenge Geraardsbergen, kijken heel erg uit naar de race en natuurlijk ook om de wereldberoemde Muur van Geraardsbergen te beklimmen. Titelverdediger Pieter Heemeryck is meer dan klaar om zich van zijn beste kant te laten zien. ,,Ik zal alles doen om hier opnieuw de overwinning te pakken.”

De derde editie van Challenge Geraardsbergen, die overigens ook geldt als het Belgisch Kampioenschap Middle Distance, heeft een groot en sterk pro veld. Natuurlijk zijn de meeste ogen op Heemeryck gericht. ,,Ik voel me erg goed en vind het fijn dat dit een thuisrace, op slechts een uurtje rijden van mijn woonplaats, is. Ik kijk heel erg uit naar het tweemaal beklimmen van de Muur, maar hoop ook dat mijn benen na afloop daarvan nog goed voelen.”

Eén van de grootste concurrenten van Heemeryck zal ongetwijfeld de Britse Joe Skipper worden. ,,Het parcours is snel en de meeste klimmetjes kun je op je grote blad rijden. In ieder geval wel wanneer het droog is. Als het regent, gaan jullie me hoogstwaarschijnlijk horen schelden”, lacht Skipper. ,,Na The Championship, dat een slecht resultaat voor mij kende, hoop ik in ieder geval op een goede race hier in België.”

Daniela Bleymehl: ‘Laten we zien hoe mijn benen het houden’

Bij de vrouwenrace lijkt de grootste favoriet de Duitse Daniela Bleymehl. ,,Het is mijn eerste keer in België en dus ook mijn eerste keer op de Muur. Ik kijk er heel erg naar uit om hier te racen. Ik heb net The Championship achter de rug en zit momenteel vol in een zwaar trainingsblok, dus we zullen zien hoe mijn benen het morgen houden. Ik vind het fietsparcours in ieder geval te gek: de korte, steile klimmetjes en de technische stukken. Het gaat leuk worden morgen!”

De Belgische Katrien Verstuyft is één van de dames die het Bleymehl moeilijk kan gaan maken. ,,Het is altijd een droom van me geweest om hier te winnen, maar met dit startveld zal dat heel lastig worden. Ik ga alles geven en zie dan wel wat het resultaat wordt. Eerder dit jaar had ik fysieke problemen, maar ik voel me op dit moment erg sterk.”

Misschien is het de Italiaanse Elisabetta Curridori die nog het beste kan uitleggen waarom het zo mooi is om in Geraardsbergen te racen. ,,Als Italiaan heb ik een grote passie voor wielrennen en dan is België natuurlijk ‘the place to be’. Het gaat geweldig worden om twee keer de Muur op te mogen rijden.” Hetzelfde geldt voor de Britse Fenella Langridge. ,,Ik ga niet liegen: ik mik op het hoogste treetje van het podium.”