Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck maakt indruk met winst in Challenge Geraardsbergen
Pieter Heemeryck wint Geraardsbergen 2019 (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Pieter Heemeryck maakt indruk met winst in Challenge Geraardsbergen

Pieter Heemeryck heeft op indrukwekkende wijze de Challenge Geraardsbergen gewonnen door van start tot finish aan de leiding te gaan. Hij pakte daarmee ook de Belgische titel op de halve triatlon afstand. “Ik ben blij dat ik de nieuwe Belgische kampioen ben, want ik heb ondertussen meer Challenge overwinningen dan Belgische titels,” zei Pieter. Bij de vrouwen won Daniela Bleymehl-Sammler in een nieuw parcoursrecord. Sara Van De Vel werd knap derde en werd Belgische kampioene.

Pieter: “Blijer met titel dan met zege”

Hij startte als topfavoriet, zeker na die geweldige tweede plaats in The Championship, en Pieter Heemeryck maakte zijn favorietenrol helemaal waar. “Ik had niet verwacht dat ik als eerste uit het water zou komen. Mijn eerste wissel was niet optimaal maar op de fiets ging ik vlot aan de leiding. En in het lopen was het genieten van het publiek in Geraardsbergen. Ik heb ondertussen meer Challenge overwinningen dan Belgische titels, dus vandaag geniet ik extra van dat Belgisch kampioenschap,” aldus Pieter.

Dougall en Skipper geven op

Tom Mets, Pieter Heemeryck en Pamphiel Pareyn (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Hij zette in de eerste fietsronde vlak voor de eerste van twee beklimmingen van De Muur de Zuid-Afrikaanse ex-wielerprof Nic Dougall al op drie minuten. Dougall zou later in het lopen uitstappen, net als Joe Skipper. Die volgde na twee ronden nog op 3’20, de rest van het veld werd ver uit elkaar gesmeten door een sterke Pieter Heemeryck. De Domo-Scott atleet hield zijn leidersplaats vlot vast en won voor het tweede jaar op rij de Challenge Geraardsbergen.

Mets zilver, Pareyn brons

De Oostenrijker Thomas Steger, de laatste weken al in goeie doen, liep een heel sterke halve marathon en werd tweede. De Brit David Bishop pakte de derde plaats. En dan kregen we heel wat sterke Belgen in de top-10. Tom Mets pakte het zilver in het BK met een vierde plaats en Pamphiel Pareyn was bijzonder tevreden met zijn vijfde plaats overall en zijn bronzen plak in het BK.

Van De Vel Belgisch kampioene

Daniela Bleymehl wint Geraardsbergen 2019 (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Bij de vrouwen was de Duitse Daniela Bleymehl-Sammler een klasse te sterk. Ook zij ging van start tot finish aan de leiding, al bleef de Britse Fenella Langridge stevig opzetten, met in haar spoor de Belgische Sara Van De Vel. Bij het ingaan van het lopen was het verschil nauwelijks anderhalve minuut.

Nieuw parcoursrecord

Daniela bleek de snelste in de afsluitende halve marathon en liep verder uit op Langridge en Van De Vel. Die kreeg nog even Katrien Verstuyft achter zich aan, maar in de slotronde was het duidelijk dat de Belgische titel naar Van De Vel zou gaan. Daniela Bleymehl bleef gas geven en won in een nieuw wedstrijdrecord. Langridge werd tweede en met de derde plaats plaats pakte Sara Van De Vel de nationale titel. Katrien Verstuyft werd vijfde, goed voor de zilveren medaille. Het brons in het BK was voor ex-winnares Tine Deckers.

Katrien Verstuyft, Sara Van De Vel en Tine Deckers op het podium (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Later brengen we nog meer updates en reacties en een overzicht van alle medaille winnaars…