Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: De spurt van het jaar voor de zege van het jaar – World Cup Antwerpen
Jelle Geens wint de spurt in Antwerpen 2018 (foto: ITU/Tommy Zaferes)
Nieuws

TBT: De spurt van het jaar voor de zege van het jaar – World Cup Antwerpen

Zondag 23 juni wordt Antwerpen opnieuw het strijdtoneel van de beste internationale triatleten met de World Cup triatlon. De twaalf Belgische triatleten, zes bij de vrouwen en zes bij de mannen, kunnen zich nog eens extra opladen met de beelden van vorig jaar. Toen pakte Jelle Geens in de volgens ons meest beklijvende sprint van het jaar ook zowat de overwinning van het jaar voor een uitgelaten Belgisch publiek. Deze Throwback Thursday gaat een jaar terug naar Antwerpen 2018. En we blikken meteen vooruit op de Belgen aanstaande zondag…

Jelle Geens won bij de mannen in 2018 na een superspannende spurt met Tayler Reid. Hij zal in 2019 zijn titel niet verdedigen. Het is een pre-olympisch jaar en de Limburgse topper koos ervoor om zich op hoogte voor te bereiden op het tweede deel van het seizoen, met de WTS in Hamburg en het olympisch testevent in Tokio als volgende hoogtepunten.

Zes Belgische triatleten bij de mannen

Maar we kunnen rekenen op zes sterke triatleten bij de mannen zondag. Kersvers papa Tim Van Hemel krijgt het gezelschap van Erwin Vanderplancke, Christophe De Keyser, Noah Servais, Arthur De Jaegher en Belgisch kampioen sprinttriatlon Jonathan Wayaffe. De grote favoriet is de Nieuw-Zeelander Hayden Wilde, voor de rest belooft het een erg open race te worden. De mannen starten zondag in het dok aan het MAS om 15u30.

Valerie Barthelemy terug van hoogtestage

https://www.instagram.com/p/By7fJA9iYQj/?utm_source=ig_web_copy_link

Met Laura Lindemann, Renee Tomlin, Nicole Van Der Kaay, Beth Potter en Nina Eim staan er bij de vrouwen een pak meer topfavorieten aan de start. Maar met een Valerie Barthelemy in vorm kan er veel voor de Belgische vrouwen. Val heeft er net een hoogtestage in Font Romeu opzitten. Ze is de kopvrouw van een Belgisch zestal, met Charlotte Deldaele, Kiara Lenaertz, Hanne De Vet, Jolien Vermeylen en Severine Bouchez. De vrouwen beginnen er zondag aan om 17u45.