Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Drie Belgen in top zes van Indeland halve triatlon in Duitsland
Zwemstart van de Indeland halve triatlon (foto: Indeland Triathlon)
Nieuws

Drie Belgen in top zes van Indeland halve triatlon in Duitsland

De Duitse proftriatleet Patrick Dirksmeier heeft zondag met overmacht de halve triatlon van Indeland gewonnen. Maar achter hem volgden nog een paar sterke Belgische triatleten. Damien Hemmer werd vierde, Wouter Wuilmus vijfde en Pierre Close zesde. Bij de vrouwen klopt Jenny Schulz de Nederlandse Sarissa De Vries. Wouter Wuilmus was onder de indruk van de wedstrijd. “Het is een glooiend parcours en de wind maakte het fietsen zwaar.”

“Mooi, glooiend parcours”

“De Indeland triathlon is een erg onbekende triathlon voor ons als Belgen. Van Rijkevorsel is het 150 km rijden en je krijgt er een prima wedstrijd met een top organisatie,” vertelt Wouter. “Je kan kiezen tussen een achtste, kwart of halve triatlon. Je zwemt in een meer en fietst dan twee mooie fietsronden op een autovrij parcours. Wie denkt dat het plat is komt ook bedrogen uit. Het is een glooiend parcours en de wind maakte het zwaar fietsen. De loopronden zijn in het park en gaan constant op en neer. In het dorp is een klein volksfeest aan de gang.”

“Onverwacht, week na zege in Xterra”

Wuilmus is bezig aan een goeie periode, na een knappe overwinning in de Xterra in Namen. “Ikzelf wist niet goed wat te verwachten de week na mijn Xterra België waar ik voor het eerst eens mijn age group kon winnen. Het zwemmen verliep voor mijn doen vrij goed. Nadien fietste ik een goed fietsnummer en spaarde ik ook krachten voor de lastige run. Ik kon eindelijk nog eens een deftige halve marathon lopen.”

Gezellige sfeer, ook bij de Belgen, in de Indeland Triatlon (foto: Indeland Triathlon)

Dirksmeier klasse te sterk

Het leverde Wouter een mooie vijfde plaats op, vlak voor Pierre Close. De beste Belg was de ook ons vrij onbekende Damien Hemmer. De kinesist uit het Luxemburgse dorpje Kleinbettingen finishte als vierde in 4u11’09. Exact twintig seconden later kwam Wouter als vijfde binnen. Dirksmeier verpulverde de tegenstand met een toptijd van 3u44’29, meer dan een kwartier sneller dan nummer 2 Fabian Rahn.

“Ik wist niet dat ik vijfde liep”

“Zonder dat ik het wist, want alle afstanden lopen door elkaar, liep ik algemeen naar de vijfde plaats. Het was niet de sterkstbezette wedstrijd, met de 70.3 Ironman Luxemburg en het BK halve tijdens de Challenge Geraardsbergen in hetzelfde weekend, maar het was toch een mooi veld met sterke Duitsers. Ik heb zelf niet zo heel veel Belgen herkend, al was er wel een mooie delegatie van SP&O met Bart Thys die 20ste werd en de tweede plaats pakte in zijn age group,” aldus Wouter.

Uitslagen Indeland Triatlon 2019