Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Drie Belgische triatleten geplaatst voor A-finale in Jeugd EK Kitzbuhel
Zes jonge Belgian Hammers in actie op het EK Youth triatlon in Kitzbuhel (foto: Triatlon Kitzbuhel)
Nieuws

Drie Belgische triatleten geplaatst voor A-finale in Jeugd EK Kitzbuhel

Drie Belgische jonge triatleten hebben zich donderdag geplaatst voor de A-finale van de Europese kampioenschappen jeugd triatlon in Kitzbuhel. Nele Dequae, Wout Franco en Balte Thijs strijden zaterdag mee voor de Europese medailles. Zondag komen er vier Belgen in actie in het EK Mixed Team Relay voor de jeugd.

Steken nekken Antoine Vandebroek

Het EK voor de jeugd focust zich vooral op Jeugd A atleten, triatleten van 16 en 17 jaar. Donderdag waren er drie halve finales bij de jongens en drie halve finales bij de meisjes. In de eerste halve finale werd Antoine Vandebroek uitgeschakeld na een 25ste plaats. Hij was goed mee met het zwemmen, fietste sterk, maar verloor veel terrein na steken in het lopen.

Wout Franco en Balte Thijs naar A-finale

Wout Franco kwam uit in de tweede halve finale, had een goed zwemnummer en controleerde de rest van zijn wedstrijd goed. Het resultaat was een achtste plaats en een rechtstreekse plaatsing voor de A-finale. Daarin krijgt hij het gezelschap van Balte Thijs die in de derde halve finale een sterke inhaalrace inzette. Hij moest in de achtervolging na het zwemmen maar met een sterk fiets- en loopnummer veroverde hij als zevende een plaats in de A-finale.

Rhune en Lotte naar B-finale

Bij de meisjes kwam in de eerste halve finale Rhune Vansteenkiste net te kort voor een kwalificatie. Ze liep achterstand op in het zwemmen, kreeg daar niks van goedgemaakt in het fietsen maar liep met een sterk loopnummer nog naar de twaalfde plaats. Ze start zaterdag in de B-finale. Ook Lotte Vandekerkhove mag naar de B-finale. Ze raakte verstrikt in een pittig gevecht aan de eerste boei, verloor veel tijd in het zwemmen en kreeg dat in het fietsen en het lopen niet meer rechtgezet. Ze werd 20ste in haar halve finale.

Inhaalrace Nele Dequae

In de derde halve finale klaarde het dan toch nog op voor de Belgen, al zag het er na het zwemmen beroerd uit met een minuut achterstand voor Nele Dequae. Maar ze had een goeie dag op de fiets en ook goeie loopbenen. Zo rukte ze op naar een knappe achtste plaats en mag ze zaterdag meestrijden voor de medailles in de A-finale.

Zondag Young Belgian Hammers in MTR

Vrijdag volgde een rustige recovery dag want de finalisten moeten zaterdagochtend al aan de slag in en rond het Zwarte Meer van Kitzbuhel, waar in 2014 nog de Europese kampioenschappen plaatsvonden. Zondagnamiddag worden de Europese jeugdkampioenschappen afgesloten met de Mixed Team Relay waarin de Young Belgian Hammers met twee meisjes en twee jongens aantreden. Wie zal starten, was momenteel nog niet duidelijk, maar we volgen het van dichtbij op daar in Oostenrijk.