Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Defensie kent zijn nieuwe nationale kampioenen
Foto Klein-Brogel Air Base
Nieuws

Defensie kent zijn nieuwe nationale kampioenen

Donderdag stond in Houthalen-Helchteren het Belgisch kampioenschap voor militairen op het programma. Heel wat toppers uit het nationale circuit zijn militair dus kreeg de organisatie een mooi deelnemersveld aan de start. Simon De Cuyper en Pauline Teirlinck werden de nieuwe kampioenen en bij de masters deed het ons een plezier om Jan Decock opnieuw op de hoogste trede te zien staan.

De Hertog vol voor 2 op 2

Bij de mannen was Kjel De Hertog de titelverdediger. Hij kwam dan ook als eerste uit het water maar het gevaar kwam niet veel later met Simon Decuyper en Jelle Clijsters. Kjel De Hertog zette alles op alles op de MTB (BK militairen is een offroad Triathlon) en Simon De Cuyper nam al snel afscheid van Clijsters om alleen de achtervolging in te zetten. De olympiër van Londen slaagde in zijn opzet en bereikte als eerste de eindstreep voor zijn maat Kjel De Hertog. Jelle Clijsters mocht als derde mee op het podium. Bart Borghs en Pieter-Jan Penne vervolledigden de top 5 en met Hans Moonen op 6 kregen we hem ook eindelijk nog eens aan het werk te zien dit seizoen. Zijn broer Peter maakte ook zijn comeback en werd elfde en pakte het zilver bij de masters.

3 op 3 voor #BelMilTriTeam

Bij de dames ging de titel naar Pauline Teirlinck. De oud turnster zette vorig jaar haar eerste stappen in de triathlonwereld en had al snel de smaak te pakken. In het zwemmen kwam ze als tweede uit het water maar al snel stelde ze orde op zaken en bedankt zo voor haar selectie als stagiair dit jaar bij het Belgian Military Triathlon Team. Jan Decock is al jaren vast lid van het nationale team en kroonde zich al in het verleden tot wereldkampioen bij de masters. Nu mag hij daar nog een nieuwe Belgische titel aan toevoegen.