Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alistair Brownlee wint bij debuut op Ironman, Seppe Odeyn knap vijfde
Foto IronmanLive
Nieuws

Alistair Brownlee wint bij debuut op Ironman, Seppe Odeyn knap vijfde

Alistair Brownlee heeft zijn debuut op de Ironman niet gemist. In de Ironman Ireland in Cork behaalde hij de zege al moest hij er wel voor zwoegen tot het bittere einde. Seppe Odeyn tekende voor een knappe prestatie en kwam als vijfde over de meet terwijl we die andere landgenoot, Marino Vanhoenacker, de race moest verlaten wanneer hij net achter de latere winnaar zat.

De weersomstandigheden waren zo slecht in Ierland dat het zwemmen uiteindelijk werd geannuleerd. Zo kregen we een bike-run in tijdritformule voor alle deelnemers. Iedereen begon dus met 180 km fietsen, gevolgd door 42 km lopen.

Lange tijd zag er naar uit dat de Ier Bryan McCrystal voor een verrassing van formaat zou zorgen door in zijn thuisland de eerste editie van deze Ironman op zijn naam te schrijven. Op de fiets nam hij de leidingplaats van de Duitser Markus Thomschke over en zou die tot kilometerpunt 35 houden.

Foto IronmanLive

Kopje wil niet mee bij Bink

Brownlee sprong als derde van de fiets maar met een achterstand van bijna 17 minuten had hij een zware opdracht voor de boeg in de marathon. Ondertussen waren we Marino Vanhoenacker uit de race verloren. Volgens Ironmanlive was dat wegens problemen met zijn fietsschoenen. “Maar ik had geen mechanische pech,” vertelde Marino ons. “Ik had ook geen last van het weer, maar des te meer met mijn ‘coconut’, mijn kopje,” aldus Bink.

Inhaalrace Brownlee

Alistair Brownlee realiseerde het onmogelijke en haalde alsnog de thuisatleet bij en knalde zo bij zijn debuut naar zijn eerste zege op de volledige afstand. Ook Seppe Odeyn deelde zijn wedstrijd perfect in en raapte in het fietsen en lopen heel wat atleten op en kwam zo als vijfde over de rode loper.

Bilham wint bij de dames

Bij de dames ging de zege naar de Zwitserse Emma Bilham. Zij haalde het op een overtuigende manier en had meer dan een half uur voorsprong aan de meet.

Foto IronmanLive