Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Valerie Barthelemy pakt zevende plaats in World Cup Antwerpen
Valerie Barthelemy op kop in de World Cup triatlon van Antwerpen in 2019 (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Valerie Barthelemy pakt zevende plaats in World Cup Antwerpen

Met een top-10 plaats in een sterkbezette World Cup triatlon in Antwerpen heeft Valerie Barthelemy opnieuw een sterke prestatie neergezet. De beste Belgische triatlete toonde zich aanvalslustig en zag dat beloond met een zevende plaats. “Ik heb twee keer geprobeerd, had nog gehoopt dat er meer in zat in het lopen maar ben blij met top-10 voor eigen volk…” De winst ging naar de verrassende Duitse Lisa Tertsch, die haar allereerste wereldbekerzege pakte na een sterk loopnummer.

Tertsch won eerder dit seizoen de ETU European Cup triatlon van Dnipro en is ex-Duits kamioene bij de juniores, maar ze klopte in het lopen zelfs haar landgenote en topfavoriete Laura Lindemann. De Duitse meisjes waren sterk vertegenwoordigd in een grote kopgroep tijdens de sprinttriatlon in Antwerpen over 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen.

Twee Belgische triatletes aan kop

In het zwemmen gingen Valerie Barthelemy en Jolien Vermeylen aan de leiding. Twee Belgische vrouwen op kop in een wereldbeker, dat is pure luxe. De Nederlandse Rani Skrabanja en de Duitse Caroline Pohle waren de enigen die mee konden volgen en zo kregen we vier leidsters. Valerie Barthelemy werkte hard op kop, maar de achtervolgende groep naderde tot op zes seconden na 1 ronde en halfweg was alles te herdoen. De leidsters bleven samen, al vielen Michelle Flippo (na een zware valpartij) en Beth Potter (mechanische pech) vooraan weg.

Tertsch pakt eerste wereldbekerzege

Lisa Tertsch pakt eerste wereldbekerzege (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

In het lopen startte Barthelemy sterk, maar Lindemann en Tertsch zetten zich op kop en liepen steeds verder weg van de andere vrouwen. Nicole Van Der Kaay, Ainsley Thorpe en Pauline Landron volgden als eerste achtervolgsters. Daarachter volgde een groepje met Valerie Barthelemy. Tertsch zette in de laatste kilometer de aanval in en won haar eerste wereldbekertriatlon in 1u05’26 voor Laura Lindemann en Ainsley Thorpe. Valerie Barthelemy werd in 1u06’31 zevende.

De andere Belgische vrouwen deden het ook goed. Jolien Vermeylen werd 18de in 1u07’41, haar beste World Cup resultaat ooit. Severine Bouchez werd 25ste in 1u08’48. Hanne De Vet werd 27ste, Charlotte Deldaele 33ste en Kiara Lenaertz 34ste.

Thorpe, Tertsch en Lindemann top-3 in Antwerpen (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Valerie: “Met de steun van heel Antwerpen”

Valerie Barthelemy was tevreden met haar race. “Ik heb alles gegeven, twee keer proberen aan te vallen op de fiets, maar ik kreeg helaas geen ruimte. Maar ik voelde me goed en hoopte in het lopen met de besten mee te kunnen gaan. Ik ben best tevreden met een zevende plaats, opnieuw top-10 in een World Cup is goed. En ik wil het Antwerpse publiek bedanken voor de massale steun onderweg en de aanmoedigingen van mijn familie en vrienden in de Go-Val-Go shirts hielpen ook,” aldus Barthelemy.