Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
SIGMA ID.RUN HR, een koopje!
Gear

SIGMA ID.RUN HR, een koopje!

Het bedrijf SIGMA SPORT bracht twee jaar terug de iD.series sporthorloges op de markt. Vorig jaar kwam daar de Id.Run HR bij en deze kregen wij begin dit jaar in de bus om uitvoerig te testen. Iets wat we de voorbije maanden dan ook gedaan hebben dus werd het hoog tijd om dit item van een uitgebreide review te voorzien…

Een en al invoud…

De horloge is wat het lijkt: eenvoudig en dat is daarom niet in de negatieve zin. Om het toestel klaar te maken voor gebruik of te bedienen is er helemaal geen handleiding nodig. Gewoon opstarten en alles instellen gaat vanzelf: het toestel blindelings volgen tot je uiteindelijk klaar bent om ermee aan de slag te gaan. Ook de bedieningsknoppen die voorzien zijn van symbolen wijzen zichzelf uit: start, stop, link- en rechts scrollen in het menu. Het enige punt waar we kunnen over vallen binnen deze eenvoud is de look van dit horloge. Het oogt al bij al niet te modern en het blauwe exemplaar die we ontvingen spreekt nu ook niet iedere atleet aan. Maar laat ons vanaf nu maar focussen op de functionaliteit.

Aan de slag, behalve in het water

Met de aanwezigheid van polshartslagmeting, een stappenteller en gps is dit toestel toch wel zeer compleet. Over het eerste punt komen we zo meteen terug maar zowel de stappenteller als de gps werken zoals het moet. Ook de menuweergaves zijn zeer overzichtelijk tijdens het fietsen en lopen. Zwemmen vernoemen we niet want deze horloge is niet waterbestendig wat uiteraard wel een minpunt is voor ons triatleten. Over de polshartslagmeting kunnen we duidelijk zijn: het is een goede indicator en werkt bij duurtrainingen wonderwel goed. Maar zoals bij ander horloges die deze optie ondersteunen merken we dan bij intensieve stukken de snelheid van de meting toch wel te wensen overlaat en de accuraatheid ook een neerwaartse spiraal vertoont. Maar in het algemeen kunnen we deze functie zeker niet afbreken. Tip: draag het horloge niet rond de pols zelf maar iets hoger op de onderarm zodat de polsmeting optimaal kan presteren.

Sigma-link app

Zoals bij andere merken kan ook Sigma niet achterblijven en heeft het voor dit horloge een bijhorende app gecreëerd. Het programma ‘sigma data center’ op de computer is ook een optie maar wij beperkten ons bij het gebruik van de app omdat dit nu eenmaal het snel toegankelijk is op alle plaatsen. Data worden zo ook probleem opgehaald en net zoals bij het horloge siert de app ook door de eenvoud, geen handleiding nodig. Gewoon linken aan je horloge en je kan na je training alle gegevens perfect aflezen. Ook je toestel naar je persoonlijke voorkeur configureren is bij dit Sigma-horloge geen utopie.

Waar voor je geld

 De grootste troef van de SIGMA iD.Run is ongetwijfeld de prijs. Ok het horloge heeft verre van de uitstraling van de moderne Polar of Garmin equivalenten en ook de gegevensdata zijn toch wel wat beperkter maar met ¼ van budget die je ervoor nodig hebt mag je ook niet meer verwachten. Voor minder dan €100 is dit toestel in jou bezit en dan kunnen we dit op z’n minst een zeer goede koop noemen.