Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde klaar voor Nice: “Pas begin juli beslis ik over Hawaii”
Foto David Pintens
Nieuws

Frederik Van Lierde klaar voor Nice: “Pas begin juli beslis ik over Hawaii”

De Ironman van Nice is een vaste afspraak in de agenda van Frederik Van Lierde. Voor de achtste keer is de Ironman aan de Côte d’Azur het hoofddoel van de West-Vlaming en met vijf overwinningen uit de voorgaande zeven deelnames oogt het rapport dan ook indrukwekkend. Met een zesde zege wil Van Lierde zich echter helemaal in de recordboeken laten schrijven want dan staat hij alleen als de absolute recordhouder bovenaan de tabel.

“Ik haal nog steeds zelfde niveau van 2013”

Frederik Van Lierde is er vorige maand dan wel veertig gewonnen, toch oogt deze atleet nog steeds zeer fris en gemotiveerd. Dit jaar schreef hij al de Ironman van Lanzarote en de Ironman 70.3 Les Sables d’Olonne op zijn naam maar zijn honger is nog steeds niet gestild: “Sinds 2012, 2013 presteer ik steeds op hetzelfde niveau. Je doet niet veel wedstrijden op een jaar dus is het belangrijk om toch steeds daarvan er enkele te winnen wat niet altijd even evident is. Ik denk zelf dat ik in het fietsen nog een stapje sterker ben geworden en dat is gezien het huidige veld zeker nodig.”

“Kwalificatie binnen? Dat wil niet zeggen dat ik start in Hawaii of Nice…”

Met zijn zeges dit jaar is Frederik zeker van een startticket in zowel Nice (WK Ironman 70.3) als Hawaii (WK Ironman) maar daarom zal Fré er niet zomaar aan de start verschijnen: “Dat het WK 70.3 in Nice plaatsvindt is zeker iets bijzonder en daarom overweeg ik om er misschien te starten maar dat is nog niet zeker. Ik zal er enkel aan de start verschijnen als ik in topconditie ben want dan nog is het podium voor mij waarschijnlijk te hoog gegrepen. “

Foto David Pintens

Hawaii schreef Van Lierde in 2013 op zijn naam maar de laatste drie edities zat het hem niet mee. De hoofdreden waarom hij sterk twijfelt om nog naar Kona af te zakken: “Het is de laatste jaren altijd iets geweest in Hawaii en dat draag je nadien toch wel enkele maanden mee. Daarom vraag ik mezelf nog af of ik het wel nog moet doen… 2013 nemen ze me niet meer af en ook al zou ik zeker tevreden zijn met een top vijf, misschien moet ik mijn pijlen dan maar beter richten op wedstrijden die ik wel nog aan mijn palmares kan toevoegen.