Jonathan Wayaffe 5de, Kiara Lenaertz 7de en Belgen collectief sterk in ETU Holten
Zwemstart in de ETU Holten

De Belgische triatleten hebben het zaterdag goed gedaan in de ETU Europabeker triatlon in Holten, in bijzonder warme omstandigheden. Jonathan Wayaffe pakte de vijfde plaats bij de elite mannen en Kiara Lenaertz werd zevende bij de elite vrouwen en ze gingen beiden een legertje sterke Belgische triatleten vooraf.

Pech voor Joris Bassle

Bij de mannen kwam Joris Bassle als tweede uit het water in zijn eerste ETU-race bij de elites. Hij probeerde op de fiets wat te forceren, maar kreeg geen medewerking. Na 10 km kreeg hij af te rekenen met een lekke band en was het einde wedstrijd voor Joris. Ondertussen was vooraan alles bij elkaar gekomen en zaten de Belgen goed voorin de wedstrijd.

Wayaffe op 5 seconden van podium

In het lopen deed Jonathan Wayaffe de hele tijd mee voor de podiumplaatsen maar de Duitser Lasse Nygaard bleek de snelste en won in 54’25. Jojo kwam op dertien seconden als vijfde binnen, op vijf seconden van de derde plaats. Noah Servais werd 12 seconden later zevende en Arnaud Mengal pakte de twaalfde plaats. Arthur De Jaegher werd 17de. Jarno Cuypers werd 45ste en Tuur Lemmens 53ste.

Bouchez tijdje op vierde plaats

Bij de vrouwen zwommen Kiara Lenaertz, Severine Bouchez en Jolien Vermeylen erg goed. Ze sloten aan bij de kopgroep en draaiden goed mee rond. Ook bij de vrouwen kwam het op het lopen aan. Severine Bouchez leek op weg naar een topprestatie. Ze liep in vierde positie maar de ex-Canadese triatlete kreeg last van de hitte en zakte terug naar de tiende plaats. Ook Jolien Vermeylen viel stil tijdens de run en finishte als 23ste. Laura Swannet werd 33ste.

Topdag voor Kiara Lenaertz

Kiara Lenaertz had opnieuw een topdag. Vorige week in Antwerpen mocht ze al op veel bijval rekenen nadat ze een hele wedstrijd alleen in achtervolging was en nog een goed resultaat neerzette. In Holten pakte de Overijse een knappe zevende plaats in 1u02’22 op 1’50 van winnares Lisa Tertsch, de Duitse die vorige week ook al in Antwerpen de snelste was. Ook de nummer 2 in Holten, Pauline Landron, deed het goed in Antwerpen.