Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel loopt naar zesde plaats in Montreal, beste resultaat van 2019
Claire Michel loopt naar 6de plaats in Montreal (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Claire Michel loopt naar zesde plaats in Montreal, beste resultaat van 2019

In het Canadese Montreal is Claire Michel schitterend zesde geworden in de vijfde manche van de World Triathlon Series. Het was een sprinttriatlon over 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen Ze had een goed zwemnummer, kwam als twintigste uit het water en draaide mee in de achtervolgende groep in het fietsen. Het was haar eerste top-10 in de WTS dit seizoen. Katie Zaferes nam revanche voor Leeds.

De conditie is duidelijk stijgende bij Claire Michel. Na haar bronzen medaille op het EK in Weert volgde een nieuwe trainingsstage, met focus op Montreal en Hamburg. Na de sterke prestatie in Nederland trok ze de goeie lijn door in Montreal. Ze verloor net geen halve minuut in het zwemmen en wisselde als 20ste.

Vijfde top-10 in WTS

Op het lastige parcours reden de zes koploopsters meer dan een minuut weg. Maar in het lopen had Claire nog voldoende energie over. Ze wisselde als vijftiende maar raapte dan nog een pak meisjes op en finishte knap zesde, haar beste resultaat van 2019. Het is de vijfde keer in haar carriere dat ze een top-10 plaats pakt op het allerhoogste niveau.

Zaferes pakt revanche op Taylor-Brown

Katie Zaferes pakte de overwinning met een revanche tegen Georgia Taylor-Brown, die haar klopte in Leeds. De Amerikaanse en de Britse liepen alweer met zijn twee aan de leiding als snelste loopsters van een kopgroepje van zes, waarbij ook de Nederlandse Maya Kingma.

Zaferes won de race in 58’15. Georgia Taylor-Brown werd tweede op 12 seconden. Jessica Learmonth was de tweede Britse op het podium in 58’49. Claire werd in 59’35 zesde.

Bij de mannen komt Jelle Geens zaterdagavond onze tijd nog in actie. Zij starten om 22u30 Belgische tijd.